Uykuya Geçişte Terleme
65 görüntüleme
S
Sembo
18 Ekim 2025 07:13
Evin sıcaklığı en düşük 24 derece oluyor nem 60 larda üstüne zıbın artı ince gecelik giydiriyorum emerken terlemeye başlıyor siliyorum bez koyuyorum sırtına üzerini örtmüyorum ama yinede terliyor sadece zıbınla denedim yine terliyor sırtı buz gibi soğuyor hastalık oldu maalesef atlatmak üzeriyiz ama yine terlemeler oluyır artık korkuyorum yine hastalanacak diye camı da açtığım oldu evin derecesi en az 23 derece oluyor terlemenin önüne geçemedik maalesef napacam bilemiyorum
M
Merve H.
18 Ekim 2025 08:05
Merhaba ev sıcaklığınız ve nem oranınız biraz fazla benim doktorum bu bahsettiğiniz sıcaklıkta kısakol zıbın dışında hiçbir şeygiydirmemem gerektiğini soylerdi. Yapabileceğinizen doğru şey isi ve nem degelerinizi düşürmek olacaktir. Terleyen çocuk hasta olur. Serinlikte uyumaları kolay ve rahat olur. Bilinenin aksine soğuk hava hasta etmez enfeksiyon veya virüs hasta eder. Bir yerde okumuştum bebekler kahverengi yağ dokusuyla doğarlar büyüdükçe kahverengi yağ dokusu azalır beyaz yağ dokusu artar. Kahverengi yağ dokusu insanın üşümesini engeller, beyaz yağ dokusu ise kahverengi kadar ısıtmaz. Bu nedenle yetişkinlerin üşüdüğü derecede bebekler rahat eder. Sırtının sogukluguna fazla takılmayın derim. Benim oğlumu da giydiriyorum örtüyorum sürekli ağlıyor ve uyanıyor. Atlet ve ince pijama ile 22 derece oda sıcaklığında sabaha kadar soluksuz uyuyor :)