Uykuya Direnme Kısa Gündüz Uykuları
86 görüntüleme
G
Göksu E. G.
22 Eylül 2025 15:19
5.aydayız 60-75 dk sonra tekrar uykuda olmak istiyor ve ona göre uyuttuğum halde 30-40 dk sonra alarm kurmuş gibi uyanıyor. 4. ay atağıyla birlikte çarşafla sallama devreye girdi, uykuya geçiş yapamadığı için en son çare sallayarak uyutmaya döndük. Ve çok sık uyuma isteği olduğu için artık kollarımız kopmuş durumda. 6.aydan önce eğitimlerin başarılı olmayacağını söylüyor çoğu çocuk doktoru. Bebeğimi ağlatmak istemiyorum. Nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum. Tahmin ettiğiniz üzere uyanık kalma süresi çok az olduğu için bütün gün neredeyse çarşafla sallıyoruz. Geceleri 21:00 den sonra uykuya geçiş yapmış oluyor ama 2-3 saat arayla beslenme istiyor. Sevgili anneler siz nasıl bir yol izliyorsunuz?
H
Hülya A. ..
22 Eylül 2025 16:28
Biz de 5 aydayiz ve gündüz uykuları bizim de 30 maksimum . Son 3 gündür de sadece 2 kez gündüz uykusu yapıyor. Uyanık kaldığı süre 3 3 buçuk saat . Öğleden sonraki uykusunda sürekli sallayarak 2 saati buldurmaya çalışıyorum. Napicaz inanin ben de bilmiyorum.
S
Seda A.
22 Eylül 2025 16:33
Size en büyük tavsiyem kesinlikle uyku eğitimi almanız. Doktorlara bakmayın siz, ben 7. Ayda aldım ama şimdiki aklım olsa 4. Ay dolar dolmaz alırdım. Ne kadar az hareket ederse o kadar iyi çünkü. Dönmeye vs başlayınca daha zor. Biz 4. Ay atağını çok ağır geçirdik, 7. Ayda uyku eğitimi alana kadar bu anlattıklarınızın iki katını yaşadık. Evet uyku eğitiminde bir tık ağlama oluyor ama hep şunu düşünün onun canı yanmıyor sadece alışık olduğu şey değişiyor bunun için tepki veriyor çünkü bebeklerin kendini anlatma biçimi sadece ağlamak. Birkaç gün dişinizi sıkarsanız emin olun rahatlatyacaksınız
G
Göksu E. G.
22 Eylül 2025 17:05
Çok teşekkür ederim memnun kaldıysanız kimden aldınız acaba eğitimi öğrenebilir miyim
S
Seda A.
22 Eylül 2025 17:24
irlandalı anneden aldım… çok yumuşak bir geçişi var kesinlikle tavsiye ederim
G
Göksu E. G.
22 Eylül 2025 17:27
Tamamdır çok teşekkür ederim