Uykuya Direnme
170 görüntüleme
B
Büşra K. ..
19 Ekim 2025 10:28
6 aylık bebeğimyaklaşık bir haftadır uykuya direniyor uykusu var huzursuz ama uyumuyor. Gün içinde 2 ya da 3 kere maksimum yarım saat şeklinde uyuyordu akşamları 9-9.30 civarında gece uykusuna geçiyordu fakat şuan uykusu var 9.30 da uyutmaya çalışıyorum gece 11.30-12de anca uykuya geçebiliyor. İki gündür de gündüz olan yarım saatlik uykularında da direnme başladı uyutamıyorum neden acaba, nne yapmak gerekiyor yaşayan var mı

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Ekim 2025 07:34
Merhabalar 🌼 6 aylık bebeğinizin hem gündüz hem gece uykuya direnmesi, uyku saatlerinin çok geç kalmasından kaynaklanan aşırı yorgunluğun tipik bir işaretidir. Geç uyuyunca vücut stres hormonu salgılar, bu da onu huzursuz edip uyumaya daha çok direnmeye iter. Akşam 11:30-12:00 yatış saati bu yaş için çok geçtir. Bu kısır döngüyü kırmak için, ilk adım yatış saatini kademeli olarak erkene çekmektir; her gün 15 dakika erken uyutarak ideal saat olan 19:00-20:00 aralığını hedeflemelisiniz. Ayrıca, gündüz uykularına direncini azaltmak için uyanıklık sürelerini bu yaşa uygun olan 2-3 saat aralığında tutmaya özen göstererek bebeğinizin aşırı yorulmasını engellemeli ve daha kolay dalmasını sağlamalısınız.
B
Büşra K. ..
21 Ekim 2025 21:54
Merhaba Fatma hanım normalde 11.30-12 de yatırmıyorum zaten 9yatmaya geçiyoruz ve uyuyordu fakat sın günlerde direnmeye başladı yine 9 da gidiyoruz ama uyumuyor gündüz uykularının kısa olmadı peki sorun mu saat kurmuş gibi yarım saate uyanıyor
M
Mekiya B. ..
23 Ekim 2025 20:39
Biz de ayni durumu yaşiyoruz birkaç haftadir. 6.5 aylik bebegim