Uykuya Direnme
225 görüntüleme
A
Ayşenur D.
4 Ağustos 2025 04:33
13 aylık kızım gündüz ve gece uykularına aşırı direnmeye başladı. Uyutmam neredeyse bir saati buluyor ve yarım saat sonra mutlaka uyanıyor. Gece uykusuna yatırdığımda da yarım saat sonra mutlaka uyanıp destek istiyor bazen uykuya dalması oldukça uzun sürüyor. Gündüz 2 uyku yapıyor. İki uyku toplamı maksimum 1,5 saat. Doğduğundan beri hep bu şekilde kısa kısa uyuyordu gündüz uykularını. Şimdi tek uykuya geçmek için mi direniyor bu kadar? Tek uykuya geçse gündüz çok kısa uyuyor bu sefer de akşam uykusuna yatana kadar nasıl dayanacak?
Ö
Özlem D.
13 Eylül 2025 13:13
Çözüm bulabildiniz mi
A
Ayşenur D.
13 Eylül 2025 13:17
Neredeyse iki haftadır tek uyku uyutuyorum hem gündüz daha iyi uyuyor hem de gece daha rahat uykuya geçiyor 😌
G
Gülcan T. D.
14 Eylül 2025 11:03
Benimde bebegim yarin 1 yasina basıyor. Ayni swkilde 2 kez 40 50dk civari uyuyordu.son 4 -5 gündür 20 30dk 3 uyku istiyor anlamıyorum ne yapmaya çalışıyor sizce? :(
A
Ayşenur D.
14 Eylül 2025 11:44
Uykuları kısa olduğu için üçüncü uykuyu istiyor olabilir. Her çocuk farklıdır bunu unutmayalım öncelikle, benim kızım uzun zaman iki uykuyla yetindi toplasak bir buçuk saat oluyordu iki uyku. Gündüz uykusu seven bi çocuk değil diye bu şekilde geçiştirdik o zamanları. Birkaç yerde uykuyu uzatma yöntemleri görmüştüm onları uygulamaya çalıştım ama kızımda işe yaramamıştı. İsterseniz siz deneyebilirsiniz.
Kaçıncı dakikada uyanıyorsa o uyanmadan beş dakika önce ufak bir dokunuşla uyarıp uykuya devam etmesini sağlayabilirsiniz.
Kaçıncı dakikada uyanıyorsa o uyanmadan beş dakika önce ufak bir dokunuşla uyarıp uykuya devam etmesini sağlayabilirsiniz.
H
Hacer A.
14 Eylül 2025 19:08
B nim kızım da 13 aylık, önceden de uyumuyordu ama bu kadar uykuya direndiği olmamıştı. Gündüzleri tek uyku yapıyoruz, düzensiz saatlerde 1-2 saat uyur en geç 4 gibi kalmış oluyor ama gece 11-12 buluyor uyuması. Gece çok sık kalkıyor neden anlamıyorum artık
A
Ayşenur D.
14 Eylül 2025 19:37
Gece uykusuna geçiş saati çok geç oluyor bence. Bebekler çok yorgun olduğunda da gece çok sık uyanır diye okumuştum bir kitapta. Uykuya biraz daha erken götürün isterseniz