Uykuya Çok Direnen Bebek
118 görüntüleme

Gaye Y. K.
3 Ekim 2025 22:53
Merhaba 11 aylık bebeğim doğduğu ilk günden beri hep az ve zor uyudu ama bu dönem çok daha zor. Sabah 7 buçukta uyanıyor öğlen 1 saat uyuyor sonra akşam 8 9 gibi yatıyor ama her yarım saatte bir uyanıyor bazen oturup oyun oynuyor 11 12 gibi tekrar yatıyor daha düzgün uyuyor ama yine de çok sık uyanıyor. Yatarken de ayakta sallıyorum yanına uzanıyorum gezdiriyorum hiçbir türlü işe yaramıyor kendi uykusuzluktan bayılmadığı sürece ben uyutamıyorum çok yazı okudum kendim de psikolojik danışmanım ama bi çare bulamıyorum.her öneriye açığım bir de tabi bu süreçte yanımda uyumaya çok alıştı beşiğine de geri alıştıramadım.

Yasemin K.
3 Ekim 2025 23:36
Fazla uyarana maruz kalıyor ve uykusu kaçıyor olabilir mi? Ben memede uyutmaya çalışıyorum bebeğimi. Mama dahi alıyor olsa sakin bir ortamda memeye, sizin teninize yakın bir şekilde uyutmak denenebilir. Uyku sinyallerini (esnemek gibi) takip edip uygun ortamı yaratabilirsiniz. Yattığı yer soğuk, siz sıcak olup sıcaklık farkı bebeği uyandırıyor olabilir. Yani yatağı önceden ısıtmak gerekebilir. Ben genelde bebeğin üstüne örttüğüm örtüyü bebeği uyuturken hafifçe sırtına örtüp ısıtıyorum örtüyü. Havalar soğuduğu için aklıma bu geldi. Sıcak havalarda buna gerek yok zaten. Belki derin uykuya geçmeden yatağa koyuyor olabilirsiniz. İyice kendini bırakmış olması gerekiyor. Birde öncelikle sizin sakinliğiniz gerek. Bebek hemen uyusun, ben işlerime bakayım derken fazla aceleci davranabiliyoruz bazen. Başka bir sebep, bebeği fazladan giydirmek olabilir, bu onu sıkıyordur belki. Birde sallamak da onu çok uyarıyor olabilir. Ben kundak yapıp kucakta çok çok çok hafif sallayarak pış pış yapıyordum ama memede uyutmayı keşfedince buna da gerek kalmadı. Bebeği kendinize yakın tutmaktan çekinmeyin lütfen. Sizi arıyor, sizi istiyor olabilir. Ve lütfen uyku için uygun ortamı sağlayın

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
4 Ekim 2025 06:47
merhaba 🌼 Gece uyanmalarında oyun oynama isteğine kesinlikle karşılık vermeyin; odanın karanlık, sessiz ve sıkıcı kalmasını sağlayın. Bebeğinizin uykuya dalarken kullandığı tüm fiziksel destekleri (sallama, yanda uzanma) aşamalı olarak bırakarak yerine sadece yatakta pışpışlama veya nazik dokunuş gibi daha az destekleyici bir yöntem koyun. Ayrıca, gündüz uykusunu (öğlen 1 saat) düzenli tutun ve onu gece yatağına uykulu ama uyanık bırakma kuralını tutarlı bir şekilde uygulayın. Beşiğine tekrar alıştırmak için ilk adım, onun kendi yatağında sakinleşmeyi öğrenmesini sağlamaktır.

Gaye Y. K.
4 Ekim 2025 17:02
Peki nasıl kendi yatağımda sakinleşmesini sağlayacağım ağlamasına izin vermem mi gerek çünkü koyar koymaz ağlıyor