Uykusuzluk ve Hırıltı

108 görüntüleme
H

Hava Y. ..

29 Eylül 2025 11:36
Merhaba bebeğim 2 aylık burnunu temizliyorum ama hırıltı var horluyormuş gibi bir hırıltı ve uyumuyor asla 10 dk uyuyor sonra geri uyanıyor çok çaresizim çok yoruldumzombi gibi oldum son zamanlarda Önerilerinize ihtiyacım var
Çağla K.

Çağla K.

29 Eylül 2025 12:49
Gece uyutmadan önce banyoda buharla kısa süre bekletebilirsiniz. Odasının nem oranının %40–60 arasında olmasına dikkat edin; bunun için nem cihazı kullanabilir veya bir kaseye su koyabilirsiniz. Burnunun kenarlarına çok az miktarda bebek kremi sürebilirsiniz(içine gelmeyecek). Burunları küçük oldugu için normal diye düşünüyorum. sadece burun damlası (serum fizyolojik) ve nemli ortam yeterli olur gibi. Yine de nefes almasında zorluk görürseniz sikayetler devam ederse mutlaka muayene ettirmenizi öneririm
A

Ayşegül Ü.

29 Eylül 2025 13:11
Hava hanım benim oğlum da iki aylık ve aynı durumda. Günde 2-3 kez serum fizyolojik ile temizlememe rağmen böyleydi. 2 gündür şunu yapıyoruz: serum fizyolojiği damlattıktan sonra oğlumu yatırıyoruz ve emziğini veriyoruz. Sonra nazal aspiratörle de burnundan çekiyoruz, diğer türlü çektirmiyor çünkü. Çıkan sümüğe inanamadım. O arkadaki hırıltıyı oluşturan sümüğü çekmeniz lazım. O zaman yavrunuz rahatlayacak inşallah. Umarım işe yarar🙏🏻
U

Uzman E. E. M.

30 Eylül 2025 02:58
Burun temizliğinin yeterli gelmediğini düşünüyorsanız Osman hocanın YouTube videosunda mevcut olan şekilde temizlemenizi tavsiye ederim.serum fizyolojik sıkıp aspiratör ile çekmek sadece burnun ön kısmını temizlediği için tam bir temizlik gerçekleştirmeyebilir. Artık havalar soğudu peteğin üzerine bir kap ile su koymanız odadaki havanın nemlenmesine yardımcı olacaktır. Kısa uyku süresi sadece nefesten kaynaklı olmayabilir. Bu süreci gözlemlemeniz ve soruna odaklanmanız daha iyi olacaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir