Uykusuzluk
129 görüntüleme
E
Ece Ö.
5 Ekim 2025 13:01
Merhaba anneler oğlum 2 aylık oldu gündüz uykusu yapmıyor uyursa da kucağımda yatıyor memede dalıyor ve beşiğe koyunca uyanıyor aynı zamanda sürekli emmek istiyor fazla emdiği için de kusuyor sürekli emzirmekten benim de canım acıyor artık ne yapabilirim emzirmeden nasıl uyutabilirim? ( emzik de tutmuyor belki onla uykuya geçiş yapar diye düşünüyorum ama ağzına verince midesi bulanıyor)

Havva K.
5 Ekim 2025 19:04
Merhaba Ece hanım benim oğlumda 2 ay 18 günlük gündüz uykuları öncesinde bizde memede uykuya geçiyoruz. Uyku öncesinde egzersiz gibi timmy time gibi aktiviteler yapıyor iseniz bebeğiniz yorulup uykuya geçişi daha kolay olur. İFazla içilen sütü bizde kusuyoruz bence onu sorun etmeyin eğer reflünüz yok ise . Uzman hekimler 4. Aydan sonrasında uyku rutini öneriyor bizim bebeklerimiz nerede nasıl isterlerse öyle uyumaları daha sağlıklı hâlâ adapte süresindeler ve memede sakinleşip güvende hissediyorlar. Biliyorum sizin için oldukça güç ve yorucu bir durum lakin dayanın lütfen. Sağlıkla büyütün inşallah 🙏🏼
E
Ece Ö.
5 Ekim 2025 21:13
Sağolun Havva hanım bazen öyle anlar oluyor ki gerçekten çok zorlanıyorum ama biliyorum bu günlerde geçecek inş sağlıcakla büyürler yavrularımız 🫶🏼
S
Saliha A. ..
5 Ekim 2025 22:36
eğer uykunuz ağır değilse bebeği yanınızda yatırın üçüncü aydan sonra birz daha rahatlarsınız bebek emmeyi bırakmadan siz hemen çekmeyin uyuyor diye emmeye devam etsin yarım yarım emip yine acıkıyor olabilir ayrıca kundak yapın beşikte ya da ayağınızda sallayın nasıl uyursa öyle mecburen bebeğe uyacaksınız
Ş
Şuleyy
5 Ekim 2025 22:50
Benim kızımda aynı durumda artık kucağımda uyuduğunda yarım saat tam olarak dalmasını bekliyorum öyle yerine yatıyorum anca öyle uyursa uyuyor uyanırsa tekrar kucağıma ve omzuma alıp devam ettirmeye çalışıyorum uykusunu

Ayça K. A.
Hemşire
5 Ekim 2025 22:51
Kundaklarsanız beşiğine bırakınca uyanmama ihtimali var. Bir kundak deneyin derim. Yatırırken önce ayaklarını değdirin yatağa boşluğa düşüyor hissi yüzünden ya da moro refleksi nedeniyle uyanıyorlar genelde
E
Ece Ö.
5 Ekim 2025 23:24
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım umarım işe yarar teşekkürler