Uykusuna Devam Edemiyor

141 görüntüleme
M

Melis O.

20 Ekim 2025 18:13
Merhaba,bir konu hakkında fikrinize danışmak istiyorum.4.5 aylık erkek bebeğim var,gündüz 3 uyku yapıyoruz gece uykusuna 20:30 da geçiyoruz ancak hep yanında uzanıyorum öyle uyuyor.Yanından uyutup kalkınca 40’ıncı dakikada uyanıyor ve uykusunu kendisi devam ettiremiyor,ne yapabilirim sizce
C

Cansu İ. B.

20 Ekim 2025 18:50
4. Ay atağı yüzünden biz de aynıyız. Beraber yatarsak hiç sorun yok. Gündüz de aynıyız. Kucağımda veya slingte saatlerce uyuyan bebeğim yatırınca 10-15 dk uyuyor
S

Sema E.

20 Ekim 2025 18:53
Ayyy bizde ayniyiz bebeğim üçgun sonra 5 aylık olacak atak olmayacak sanmıştım ama bebeğimher sese kalkıyor gece uykusunu devam ettiremiyor devamlı yanımda uyuyp meme emiyor benide uyutmuyor işe başladığım içinde çok zorlaniyorum
T

Tuğbada

20 Ekim 2025 20:13
4,5 aylık bebek için gündüz 3 uyku az gelebilir. Bu da gece uykusunu etkiler. Tabi 4. Ay da sa uyku gerilemesi ve diş sancıları olabiliyor
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

21 Ekim 2025 06:15
Merhabalar 🌼 kalktığınızda 40. dakikada uyanıp uykusunu devam ettirememesi, bir uyku döngüsü geçişi zorluğuna işaret eder. Bu yaşta uyku döngüleri yaklaşık 40-45 dakikadır ve bebeğiniz bu geçiş sırasında yanınızda olma (dışsal destek) ihtiyacı duyar. Yanınızdan ayrılmanız, onun için bir güvenlik sinyalinin kesilmesi anlamına gelir ve bu durum, uykunun devamlılığı için kendi kendine sakinleşme becerisinin henüz gelişmediğini gösterir. Bebeğinizin kendi kendine uyuma becerisini desteklemek için, onu yatağa uykulu ama uyanık bir halde yatırmayı denemenizi öneririz. Bu, yatağı bir uyku başlangıcı olarak ilişkilendirmesine yardımcı olur. 40. dakikada uyanma eğilimi gösterdiğinde, tam uyanmadan hemen önce yanına gidip onu kucağa almadan pışpışlama veya sakin bir ses tonuyla güvence verme gibi yöntemlerle uykuya geri dönmesine destek olunuz. Bu teknikle, uyku döngüsünü bağlamayı yavaş yavaş öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
M

Melis O.

21 Ekim 2025 07:21
Teşekkür ederim hocam adım adım uygulayacağım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir