Uykular Ne Zaman Düzene Girer
145 görüntüleme
N
Neslihan K. D.
27 Ağustos 2025 20:51
Merhaba sevgili anne babalar. Bebişlerin uykuları tam olarak ne zaman düzene girer merak ediyorum. Sabaha kadar kesintisiz uyumaları, gece ve gündüz belirli saatlerde uyumaları yaklaşik kaç yaşını bulur. Tecrübeli ebeveynlerden yorum bekliyorum.
B
Büşra K. ..
27 Ağustos 2025 21:34
Merhaba benim kızım 18 aylık öncelikle şunu belirteyim atak haftası diş ortam sıcaklığı aşı uyku gerilemesi hastalık uyku düzenini bozuyor onun haricinde eğer bir rutin oluşturursanız işiniz kolaylaşır yatmadan kitap okuma masaj ninni vs kızım doğduğundan beri anne sütü ve mama olarak beslendi 5.ayından sonra gece beslenmesini kesti bana kalsa uyandırıp emzirecektim ama uyanmadı takipli olduğumuz doktorumuz 5.ayından sonra gece beslenmesine gerek yok dedi gündüz uykuları da ninni ve ayakta sallanarak oluyor şu an kademeli olarak sallamayı bırakmayı hedefliyorum bir de uyku penceresini tskip ediyorum mesela kızımın uyku aralığı 3 veya 4 saat sabah güne başlama saati 8 ise 12 veya 12 buçukta sallıyorum ninnisiyle uyuyor
N
Neslihan K. D.
27 Ağustos 2025 21:43
Benim bebeğimde 6 aylık. Güzel bir uyku rutinimiz var aslında. Duş masaj ninni emzirme gibi ama son 1 aydır geceleri saat başı kalkıyor pek çözemedim sebebini. Birkaç kere calpol verdim diş ağrısı varsa iyi gelsin diye ama o gecelerde yine ağlayarak uyandı. Normalde benim oğlumda sabaha kadar 1 kere uyanırdı. Ancak bu aralar dediğim gibi geceleri biraz zorluyor. Bende bazen ayakta sallayarak bazende kucakta sallayarak uyutuyorum. Acaba gece uyanıp sürekli desteğe devam mı etmek istiyor diye merak ediyorum. Ayrıca bende uyku penceresini takip ediyorum. Herşey gün boyu olması gerektiği gibi yani. Gece uykusuna da 20.00 gibi geçip sabah 6 ile 7 arasında uyanıyor. Gece sık uyanmaların en kısa sürede bitmesini diliyorum 😃
B
Büşra K. ..
27 Ağustos 2025 21:46
İnşallah biter de rahatlarsınız😊