Uykuda Kahkaha Atma
100 görüntüleme
S
Satı Y. ..
16 Ekim 2025 08:11
Merhabalar 14 aylık oğlum var. Uykusunda sık gülümser ama bazende kahkaha atıyor. Uyandı zannediyorum ama uyuyor oluyor. Kahkaha atması normal bir durum mu? Bilen var mı acaba?

Betül ..
16 Ekim 2025 09:03
Eskiler melekler güldürüyor der.Sizinki de öyle muhtemelen ☺️
S
Satı Y. ..
17 Ekim 2025 07:00
Hep gülümser ama kahkaha atması biraz korkutuyor. Biraz araştırdım olumsuz şeylerde okuyunca sormak istedim.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
17 Ekim 2025 11:28
Merhaba 🌼 oğlunuzun uykusunda sık sık gülümsemesi ve kahkaha atması, gördüğünüz gibi tamamen normal ve sağlıklı bir durumdur. Bu davranışlar, bebeğinizin uykusunun daha hafif bir evresi olan REM uykusu (hızlı göz hareketleri) sırasında görülür; bu evrede beyin aktiftir ve bebekler uyanıkken öğrendikleri veya deneyimledikleri şeyleri işlerler, bu da dışarıdan bakıldığında gülümseme veya kahkaha olarak gözlemlenebilir. Sık sık gülümsemesi, gündüzleri mutlu ve uyarıcı dolu deneyimler yaşadığının bir göstergesidir ve uykusunun kalitesini etkileyen olumsuz bir durum değildir. Bu anlarda uyanıp uyanmadığından emin olamamanız da normaldir, çünkü REM uykusu yüzeye yakındır; bu durumda uyandırıp uyanmadığını kontrol etmek yerine (bu onu gerçekten uyandırabilir), sadece izleyip kendi kendine tekrar derin uykuya dönmesini beklemeniz en doğru yaklaşımdır.
S
Satı Y. ..
18 Ekim 2025 07:34
Çok teşekkür ederim bilgi için Fatma Hanım❤️içimi rahatlattınız🙏🏻