Uykuda Ağlama

166 görüntüleme
E

Emi̇ne N.

24 Ağustos 2025 20:33
6 aylık kızım uykusunda gözlerini açmadan çığlım atarak ağlıyor karnı tok olsada aç olsada bide memeden komple ayrıldı istemiyor neler yapabilirim arkadaşlar
Z

Zekiye

24 Ağustos 2025 20:46
Diş ağrısı olabilir benimde oğlum aynı şekilde ağlıyor diş sancısı muhtemelen
S

Sedanur B. ..

24 Ağustos 2025 22:29
Benim kızımı yazmışsınız sanki. Bemim kızımda 6 aylık ve çığlık atarak uyanıyor gözleri kapalı olarak. Diş olarak düşünüyorum bende. Ama memeden ayrılması diş nedeniyle mi oldu
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

25 Ağustos 2025 06:38
Bebeğinizin uykusunda gözleri kapalı çığlık atarak ağlaması, genellikle gece terörü veya uyku geçiş sorunları ile ilişkili olabilir. Bu durum, bebeğinizin yarı uykulu halde, bilinçli olmadan yaşadığı yoğun bir duygu boşalımı olabilir. Karnının tok ya da aç olması fark etmeksizin ağlaması ve memeyi reddetmesi, bu durumun bir beslenme ihtiyacından ziyade, duygusal veya gelişimsel bir durum olduğunu göstermektedir. Bu dönemde sıklıkla uyku düzeni bozulabilir.
Bebeğiniz bu şekilde ağladığında onu uyandırmamaya özen gösterin; sadece yanında durarak sakinleştirici bir ses tonuyla güven verin. Gece terörü yaşadığını düşünüyorsanız, uyku rutinini ve yatma saatini gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Eğer memeyi tamamen reddediyorsa, bu durumu doktorunuza danışmanız önemlidir. Bebeğinizin uykuya geçişte kendi kendini sakinleştirme becerisini desteklemek için tutarlı bir uyku rutini oluşturmalısınız.
Yasmina Y. Ö.

Yasmina Y. Ö.

İç Mimar

25 Ağustos 2025 08:46
Aynısını bende konu olarak açacaktım şimdi. Benim oğlumda 6.5 aylık 2 3 gecedir saat 10 11 gibi çığlık atarak ağlıyor uykusunda. Aç olması mümkün değil, zaten asla emmiyor da o esnada. Kucağıma alıp pışpışlayarak yürüyünce bir süre sonra sakinleşiyor. Gün içindeki uykuları toplam 3-3.5 saat gibi aslında son uykusunu da 5de en geç tamamlamış oluyor. Gece uykusuna da 7bucuk 8 gibi geçiyor. Düzeninde bir bozulma olmadı. Hep aynı rutinleri izliyoruz ama bi kaç gündür neden böyle oluyor, nasıl düzelir hiç bilmiyorum. Çok kötü ağlıyor. Aşı esnasında bile bu kadar şiddetli ağlamamıştır.
E

Emi̇ne N.

25 Ağustos 2025 13:12
Teşekkürler Fatma Hocam
E

Emi̇ne N.

25 Ağustos 2025 13:14
Bize diş çıkarttığı için demişti Yasmina Hanım ama bizimkide 1 aydır hiç geçmedi diş olduğunu düşünmüyorum çünkü diş sancısında anne sütü rahatlatıyordu şimdi hiç istemiyor emmeyi siz doktora danıştınız mı
Yasmina Y. Ö.

Yasmina Y. Ö.

İç Mimar

25 Ağustos 2025 18:32
Bizim doktorumuzda dişe bağladı ama açıkçası bende diş olduğunu düşünmüyorum. Tabiki onun da etkisi vardır belki ama hep benzer saatlerde olması biraz garip. Gece terörünü biraz araştırdım daha mantıklı geldi. Çünkü bugün sürünmeye çalışmaya başladı. Belli ki yeni güncellemeler gelmeye başladı bebeğime. 🥲 Belki kasları ağrıyordur, hiç kullanmadığı kasları kullanmaya başladı çünkü hareketlenmesiyle. Belki sizin de öyledir. Bugün daha uzun süre masaj yapıp yatırdım, bakalım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir