Uykucu Bebek

95 görüntüleme
E

Ecem Ö. ..

6 Ekim 2025 06:19
118 günlük kız bebek. Dk2700 Bugün6980gr. Anne sütü + günde iki kez 4oz mama alıyor. Uyandırmasam ne kadar uyur bilmiyorum çünkü dayanamayıp 12. saatte uyandırıyorum. Bu kadar uzun uykunun fayda sağlayacağına inanamıyorum. Kendi isteği ile uyanmayınca da tam doyacak kadar beslenmiyor. Ne yapmalıyım?
Senem A.

Senem A.

6 Ekim 2025 06:54
Bebeğiniz yaklaşık4 aylık, doğum kilosuna göre her ay en az 1 kilo almış. Biraz sakin olmalı ve bebeği zorlamamalısınız bence. Kilo alımı ve gelişimi iyi olan bebeklerde Osman hoca uzun saatler beslenmek için uyandırılmadan durabileceğini söylemişti. Örneğin 80-90 gün arası bebekler 8 saate kadar uyuyabilir gibi.100 gün sonrası da 10 saati de geçebilir. Beslenme kadar uykuya da ihtiyaçları var.
E

Ecem Ö. ..

6 Ekim 2025 07:01
Beslenme şekli tamamen onun talebine göre ilerliyor. Zorlamamam gerekiyor farkındayım ama dediğim gibi gece uykusunun başı belli sonu belli değil. 12 saat açlık çok fazla geliyor düşününce
Senem A.

Senem A.

6 Ekim 2025 11:33
Benim bebeğim şu an 6 aylık, kilo alımı biraz yavaş ilerliyor o yüzden uzun saatler bırakamıyorumama çocuğu uyandırmıyorum, rüya beslenmesi şeklinde veriyorum. Siz de içiniz rahat etmiyorsa 6-8 saat sonrasında uyandırmadan besleyebilirsiniz bence, muhtemelen daha az beslenecektir ama olsun. 4 aylık bir bebek için 12 saat gece uykusu gayet normal.
E

Ecem Ö. ..

6 Ekim 2025 16:14
Gerçekten 12 saat uykunun normal olduğu cevabını alacağımı düşünmemiştim:) teşekkürler, güzel günlere büyüsünler…
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

6 Ekim 2025 16:17
Bebeğiniz gece kalkıp kendi istemiyorsa beslenme yapmıyoruz özellikle uykuda beslenme sonrasında yeme bozuklukları olarak geri dönüyor. Benim oğlum da gece uykusunu 11-12 saat yapıyor. Uyandırmsyın :) taaklar vs diş derken bir kaç haftaya uykuya mahrum kalacaksınız :)
E

Ecem Ö. ..

6 Ekim 2025 16:28
Teşekkürleer:)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir