Uyku Uykusuzluk

106 görüntüleme
B

Burcu S. ..

7 Ekim 2025 04:51
Benim kızımtam 5 aylıkdaha öncede yazmıştım. Gündüz uykularımız genelde 40-45 dakika 4 ya da 5 uyku yapıyoruz büyük bir destekle uyumuyor gece de mamasını verip daha sonrasında işte uyku tulumu el ayak yıkama gibi rutinlerini başlatıyorum daha öncesinde rutinlerini yapıp odaya karanlık odaya alıp mamasını verip yatırıyordum Ben de mamaya bağımlılık olmasın bütün gece mamayı istemesin diye bunu değiştirdim ancak kızım son iki haftadır gece de en az 10 kere uyanıyor mama veriyorum hani artık çaresizlikten sussun diye mamayı da istemiyor sadece ağlıyor ne yapacağımı bilmiyorum acaba eski rutinime geri mi dönmeliyim bütün rutinlerimi yapıp mamayı verip karanlık odada yatağımı koymalıyım yoksa bu bir süreç mi bir atak mı geçiriyorum çok yoruldum
Ayrıca Fatma hanım 5'ten sonra uyutmayın demiştiniz onu da yapıyorum gece uykusuna yaklaşık 2,5-3 saat hatta bazen 3 saat 10 dakika içerisinde geçiriyorum odası karanlık yanında da piyano çalıyor uzun zamandır piyano sesiyle uyuyor ya acaba bizim dönmemizden mi rahatsız oluyordu ya anne yatağı kendimden ayırdım babasının horlamasından rahatsız oluyordur belki diye babasını bile odadan uzaklaştırdım yine işe yaramıyor
K

Kübra Y.

7 Ekim 2025 05:36
Gündüz uykuları fazla geliyor olabilir. 2 ana uyku 2 ara uyku şeklinde devam edebilirsiniz aslında. Benim bebeğim de 2 saatten fazla uyursa gün içerisinde gece uykusu yalan oluyor. Geceleri besleme yapmıyorum bende. Emzik ve popoya pışpış eğer yinede durmazsa kcuağıma alıp sakinleştirip geri yatırıyoum. İnanın her zaman bebekler bir olmuyor. Her günleri farklı sadece sabır bunların hepsi geçecek
B

Burcu S. ..

7 Ekim 2025 05:46
Ya zaten gündüz uykularını uzatamıyorum bu arada Yani 40 dakikadan fazla uyumuyor zaten bir uykusunu 40 dakika uyuyor bu 40 dakikanın da bazen yarım saate düştüğü oluyor o yüzden mecbur kalıyorum yani 3 4 uyku yapmaya
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

7 Ekim 2025 05:47
Diş sorunlarının başladığı bir dönemdesiniz bu dönemde çoğu gece ağlamaları uykudan uyanmalar diş sancıları nedeniyle oluyor. Öncelikle bunu gözlemleyin diş granülleri deneyerek rahatlayıp rahatlamadığını kontrol edin. Birde bebekler evet rutini sever ama şöyle olmak zorunda böyle yapmak zorundasınız gibi kesin sınırları olmaz. Her bebek her ev her anne ve bunların alışkanlıkları farklıdır kendine özeldir. Bebeğinizin en huzurlu olduğu yöntemi bulun. Bu bazen uykudan hemen önce beslenmek olabilir bu bazen annesine sarılıp sakinleştikten sonra uykuya geçmek olur bazısı temas ister bazısı sevmez gibi gibi. Sizde bunu tespit ederek rutinlerinizi ona göre düzenleyin.
B

Burcu S. ..

7 Ekim 2025 05:55
Çok teşekkür ederim benim kızım belli ki uyumadan önce mama içip uyumayı seviyordu Ben bunu yanlış olduğuna karar verip değiştirince biraz da şaştı biraz atak haftasındayız sanırım dediğiniz gibi dış diş kremlerinde alıp bir deneyeceğim işe yarayacak mı diye teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir