Uyku Tulumu Seçimi

196 görüntüleme
İ

İlknur D.

19 Eylül 2025 21:58
Merhaba toglu uyku tulumunj nasıl seçmemiz gerekiyor. Nelere dikkat etmeliyiz. 5.5 aylık bebeğim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Eylül 2025 22:01
Tog ısı yalıtım kapasitesi demektir. Dikkat etmeniz gereken şey nerde yaşadığınız evinizin kışın maksimumda kaç derece ısındığıdır
İ

İlknur D.

19 Eylül 2025 22:07
Şu an için evimizin derecesi 24-28 arası gidip geliyor. Petekleri henüz açmadım. Petekleri açtığım zaman da büyük ihtimal 30-35 derece arası olur diye tahmin ediyorum
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Eylül 2025 22:10
24 derece dediğiniz sıcaklık bebeğin sadece zıbınla yatması gereken sıcaklık, 28 sadece bezle yatırın dediğimiz sıcaklık söylediğiniz sıcaklık değerlerinden eminseniz lütfen uyku tulumu almayın
İ

İlknur D.

19 Eylül 2025 22:14
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bu konuda çok kararsızdım. Petekleri açtıktan sonra evin derecesine bakıp ona göre hareket edeceğim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Eylül 2025 22:16
0.2 tog alabilirisniz 24 dereceye ama altında sadece bez olmalı sanki müslin varmış gibi olur ama daha kalın bir şey aslaaaa almayın
A

Ayşenur T. ..

19 Eylül 2025 22:32
Merhaba ev şu an 25 dereceyken 3 aylık bebeğimin elleri kolları buz gibi oluyor nasıl yatıracağımı bilemiyorum inanın uzun kollu zıbın ve yelek var halbuki üstünde. kışın ne yapacağım hiç bilmiyorum yardım eder misiniz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Eylül 2025 22:36
Bir bebeğin elleri kafası ayakları çok sıcak ya da çok soğuk olabilir bu üşüdüğünü göstermez. Bebeklerin üşüdüğünden göğsünden ya da sırtından bakınca soğuksa bahsedebiliriz. Söylediğiniz durum henüz vücut ısısını ayarlayamadığı için ortaya çıkan bir durum üşümüyor lütfen kalın giydirmeyin 25 derece sadece zıbınla yatırın üstelik daha kaliteli ve güzel uyuduğunu göreceksiniz
A

Aycan

20 Eylül 2025 21:11
Ayça hanım mesela gündüz ev 25,5 derece idi mesele ben biraz üşüdüm24 derecede bezle zıbınla kalsa sanki donacak gibi hissettim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Eylül 2025 21:17
Dereceniz doğru ölçüyor mu acaba ? İklimsel olarak neredesiniz ? Bakın 5.5 aylık bir oğlum var şu an klima 24 derece ve oğlumun üstünde sadece kısa kollu zıbını var :(
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Eylül 2025 21:19
Şöyle söyleyeyim size Danimarka çok soğuk bir ülke ve kışın kar yağarken 3 tog tulum üzerini örtmeden bebek arabaları sokağa çıkartılarak uyutuluyor bebekler. Ayrıca hastalık yapan mikroorganizmalar maalesef sıcakta ürüyor.daha soğuk ortamlarda bebeklerin daha iyi uyuduğu bilimsel çalışması da mevcut :(
A

Aycan

21 Eylül 2025 19:31
Ayça hanım dereceye emin değilim doğru ölçüp ölçmeme noktasında , birde ailemde bi algı var üşütür çocuk böbreklerinden omuzlarından temmuz sonu doğum yaptım kısa zıbınla ince bir örtüyle uyuması gerekiyor dediğim halde sarıldı sarmalandı üşütür diye sanırım benimde bilinç altıma işledi .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir