Uyku Sorunu

122 görüntüleme
E

Esra ..

10 Kasım 2025 02:05
Merhaba sevgili anneler 5 ay 18 günlük bebeğim yaklaşık bir buçuk aydır gece boyu saat başı kalkıyor, geçici süreçtir dedim atak dedim diştir dedim ama artık bu şekilde resmen rutine bindi. Gece olmasından korkar oldum, gündüz uykuları da çok az, 3 uyku yapıyor bazen 10 dk bazen yarım saat gün içinde toplasan 2 saat uyumuyordur. Uyku konusu doğduğundan beri bir problem bizde. Artık çok yoruldum sinir sistemim kaldırmıyor iyice yorgun ve agresif bir anneye dönüşüyorum. Aranızda uyku eğitimi için kişi önerisi olan var mı? Demekki bir şeyleri yanlış yapıyorum ve bunu düzeltmek istiyorum. Bazı yorumlarda bebeği çok ağlattıklarını yazanlar olmuştu, ben dayanamam malesef bu tarz değil daha yumuşak bir şekilde eğitim istiyorum. Umarım ne dediğimi anlatabilmişimdir. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Ç

Çağla Y.

10 Kasım 2025 02:53
5 ay 11 günden yazıyorum birebir aynı şeyleri yaşıyoruz sadece sabır o bir bebek ve daha hala alışma öğrenme sürecinde ihtiyaç duyduğu tek şey annesi:( ben yanımda yatırıyorum uyansa bile beni görünce hemen geri dalıyor her bebek bir değil robot hiç değil kitaptan yazanlarla hiç çocuk sahibi olmamış eğitimcilerle ilgilenmek istemiyorum ve tamamen kulağımı kapatıyorum çocuğu besiginden alıp yanıma yatirdigimdan beri huzur buldu resmen. Uyumayan cocuk misil misil uyur oldu. Annelik ic gudulerinize guvenin her anne bebeği için en doğru olanı yapar umarım siz faydasını görürsünüz uyku eğitiminin ben göremedim konuşmayı bilmeyen derdini anlatamayan küçücü bir bebeği sus şuan uyku vaktin uyuyacaksın diyip çaresizliği öğretmekten baska birsey değilmiş gibi geliyor bana. Belki ben yanlış biriyle deneyimlemişimdir ondan böyle düşünüyorumdur dediğim gibi insallah ehline denk gelir de faydasını görürsünüz.
E

Elif N.

10 Kasım 2025 03:50
Ben dediğiniz süreci haftada birkaç gün yaşıyorum. Diş sancısının olduğu günler olduğunu görüyorum. Tetagil kullandıkça da rahat uyuyo oğlum.
A

Ahsen J. D.

10 Kasım 2025 04:38
Merhaba. Ben de aynı süreçten geçtim. Dediğiniz gibi bebeğim gece saat başı kalkar emmeden uyumazdı.8. Aya kadar geçer diye bekledim ama geçmedi ben de İrlandalı Anneden uyku eğitimi aldım. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan biriydi çünkü şunu gördüm aslında bebeğim de deliksiz uyumak istiyor ama nasıl yapacağını bilmediği için hep benden destek bekliyor hem de stresli oluyordu. Şu anda kendi kendine uyumayı biliyor ve bunu öğrenilmiş çaresizlikle yaptığını asla düşünmüyorum ( psikoloğum bu arada :) Çünkü aldığım eğitim sürekli ağlatan katı bi eğitim değildi. Gayet şefkatli ama kurallı bir süreçti. Yani özetle imkanınız varsa çokça tavsiye ederim. İnşallah atlatırsınız bu süreci
C

Ceren ..

10 Kasım 2025 05:22
@Ahsen Janset Durmaz eğitim nasıldı ben de kızım için düşünüyorum ama sabırlı biri değilim yarıda bırakırım diye kararsız kaldım
A

Ahsen J. D.

10 Kasım 2025 05:47
Ben de kararsızdım açıkçası baya zor geçer diye bekliyordum ama tahmin ettiğimden çok daha rahat geçti bebeğim hızlıca uyum sağladı. Tabii ki başlarda zordu ama inanın değiyor. Kaybedeceğim çok şey yok diye başladım eğitime açıkçası. Zaten sizi sürekli yönlendirip motive ediyorlar. Ben kendi kendime de vermeyi düşündüm İrlandalı anne sayfasındaki bilgilerden ama işte cesaret edemedim. Ama eğer yarım bırakma endişeniz çoksa bence bekleyin biraz daha çünkü yarım kalırsa sanırım süreç daha zorlaşır😬
Z

Zeynep G.

10 Kasım 2025 07:21
Eğitim aldığımız kişi kimdi acaba
B

Büşra T.

10 Kasım 2025 07:50
4 ay atagı zaten çok uzun sürüyo şuan 6 ay atağında olmalısınız

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir