Uyku Saatleri ve Kucakta Uyuma
260 görüntüleme
E
Ezgi D.
8 Ekim 2025 18:28
Bebeğim 5 aylık. Bizimki o kadar düzensiz ki, gündüzleri uykuda kalma saatleri dengesiz ve geceyi etkiliyor. Şuan canı ne zaman isterse uyuyor, istemezse yok. Bide zaten kucakta uyuyodu şimdi gece de yatıramıyorum yatağa. Uyku saatlerini nasıl ayarladınız ve çözüm önerinizi paylaşır mısınz? Şimdiden teşekkürler
S
Seren A.
8 Ekim 2025 18:32
Ben önce akşam uykusunu düzenledim mutlaka nerede olursam olayım o saatte eve geldim bol bol emzirip hep aynı saatte yatırdım 19.30 20.00 gibi uyuyor ama tabi sabah çok erken kalkıyor 6.30 7 arası tekrar yatırmıyorum kalkıyorum oynatıyorum yoruyorum çocuğunuzu takip edin düzen oluştururken ve her gün aynı saatlerde olmasına özen gösterin gündüz de saat 10 da ve saat 3 de yatıyor fakat çok uzun uyumuyor mutlaka düzen oluşturun bu uyku öncesi banyo olabilir saatler ve ortam önemli

Ümran A.
8 Ekim 2025 19:17
Benim kızımda 5 aylık ve dğzeni yok maalesef.
Beş aylık bir bebeğin gündüz uyku saati toplam ne kadar olmalı
@Fatma Uygur
Beş aylık bir bebeğin gündüz uyku saati toplam ne kadar olmalı
@Fatma Uygur
E
Ezgi D.
8 Ekim 2025 19:22
Bizim doktorumuz 2-3 saat uyanık kalmalı, yarım saat 40 dk bile uyusa yeterli dedi. En geç 18.00de gündüz uykusunu bitirmeli 20.00-21.00 arası da gece uykusuna geçmeli dedi ama biz asla uyamadık. Belki sizin için uygundur

Leyla A.
23 Ekim 2025 18:39
Merhaba aynı sorunları aynı dönemde yaşıyoruz galiba. Bizde 5 aylık olduk ve uyku düzenimiz 1 aydır yok. Üstüne kucakta uyuma ve ağlama eklendi, sizler düzenleyebildiniz mi ? Düzenlediyseniz paylaşır mısınız
E
Ezgi D.
23 Ekim 2025 18:47
Şuan 5ay 17 günlük olduk, çok daha iyi. Gündüzleri genelde 3 uyku yapıyoruz yarım-yarım-2 ya da 1 saat uyuyor. Yine kucakta yatıramıyorum ve yeni yeni yanımda memeyle ya da yapışık yatarsak yatıyor. Geceleri saat değişse de çoğunlukla 19.30-20.00 saatlerinde yerinde yatıyor. Belirli saatlerde yine uyanıyor ama olsun buna da şükür. En azından ben de uyuyabiliyorum artık :)) eminim sizin de 1-2 haftaya düzene girecektir

Leyla A.
23 Ekim 2025 18:54
Dönemsel mi acaba ? Korku da başladı bizde bu aylarda olur demişti doktor, çok hafif uykusu
M
Mutlu Y.
24 Ekim 2025 00:41
Merhaba 9 aylık bebeğin uyku saatleri nasıl olmalı

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
24 Ekim 2025 06:03
Merhabalar 🌼 Gündüz uykularındaki bu dengesizlik, bebeğin uyanıklık pencerelerinin sürekli değiştiğini ve her seferinde farklı bir yorgunluk seviyesinde uyutulmaya çalışıldığını düşündürür. Kucakta uyuma alışkanlığından gece yatağa yatıramama noktasına gelmek, bebeğin güçlü bir uyku ilişkilendirmesi geliştirdiğini ve artık uykuyu güvende hissetmek için dışsal desteğe (kucak/sallanma) ihtiyaç duyduğunu işaret eder. Bu düzensizliği kırmak için öncelikle gündüz uyanıklık sürelerini (uyanıklık pencereleri) sabitlemeye odaklanmanızı öneririz. 5 aylık bir bebek için bu süre yaklaşık 1.5-2 saat civarındadır. Bebeğinizin canı istediğinde değil, bu süreler dolduğunda tutarlı bir uyku ritüeli ile uykuya geçişini sağlayınız. Gece yatağa yatırma korkusunu yenmek için, kucakta uyuduktan sonra değil, uykulu ama uyanık bir halde yatağına yatırarak ve kısa bir "çekilme" metodu uygulayarak kendi kendine uykuya dalma becerisini destekleyiniz. Bu, hem gündüz hem de gece uykularını olumlu etkileyecektir.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
24 Ekim 2025 06:05
@Mutlu Yeşildağ Merhabalar🌼9 aylık bebek günlük toplam 14saat uyumalı. Gündüz2 uyku yapabilir ve gündüz toplam 3-4 saat uyuyabilir.bunlar ortalama saatlerdir her bebek gelişimi kendine özeldir.

Leyla A.
24 Ekim 2025 09:07
Yanıtınız için çok teşekkür ederiz Fatma hanım, gündüz uykularına odaklanacağım bende, bir standardımız yoktu şuan için. İstediğinde uyutuyordum sadece ama gece uykuları saat 2lere kadar olmadı sabah uyanmaları da geç oluyordu yada uyuması gereken saati almadan uyanıyordu. Şimdi gündüz uykusu ve bir kaç uyku rutini ile başlayacağız düzenlemeye 🙏🏻
M
Mutlu Y.
11 Kasım 2025 19:26
Hocam merhaba bebeğim 9 aylık gece hiç beslenmiyor istemiyor mama içmek su içiyor sadece zayıf bir bebek normal mi bu kadar aç kalması akşam saat 9 dan sabah saat 7 yemiyor bişey