Uyku Saati
78 görüntüleme
B
Burcu S. ..
2 Ekim 2025 06:34
Benim kızım 5 aylık genelde gece uykusuna 20 20 30 civarı geçiriyorum son gündüz uykusundan da genelde 16.30 civarı uyanmış oluyor en geç ama ben 8.30'a kadar çok yorgun olur diye genelde 17.30-18 gibi bir 20 dakika daha şekerleme yaptırıyordum ancak gece uyanmalarımız çok sıkılaştı her saat başı neredeyse uyanıyoruz önceden böyle bir şey yoktu acaba saat 16.30'dan sonra uyutmasam 8'e kadar çok mu yorulmuş olur

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
2 Ekim 2025 06:54
Merhabalar 🌼 Bu yaştaki bebeklerin gece uykusuna geçmeden önce belli bir süre (5 aylık bebeklerde ik uyku arası yaklaşık 2.5-3 saat uyanık kalmanı) uyanık kalması gerekir. Akşamüstü uykusu bu süreyi kısaltarak, bebeğinizin yeterince yorulmadan gece uykusuna dalmasına ve bu nedenle saat başı uyanmasına neden olur. Sık uyanmalar açlıktan değil, yanlış uyku zamanlamasından kaynaklanmaktadır. Öncelikle, saat 16.30’dan sonra şekerlemeyi tamamen kesin ve bebeğinizi 20.00-20.30 arasına kadar uyanık tutun. Bu, onun gece uykusuna yeterince yorgun ve doğru bir biyolojik zamanda girmesini sağlayacaktır. Gece uyanmalarında ise, eskiden olmadığı gibi saat başı kalkıyorsa, hemen beslemek yerine önce elinizi üzerine koyarak, pışpışlayarak veya ninni söyleyerek kısa süre yatağında sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz
B
Burcu S. ..
2 Ekim 2025 06:55
Benim bebeğim mama ile besleniyor açlık uyanması yani 3 saatte 4 saatte bir acıkacağını düşündüğümden genelde 3 saat geçmeden mamayla vermiyorum bazen emzik veriyorum yan çeviriyorum pıt pıt diyorum bazen sadece elini okşayarak o şekilde geri uykuya daldırıyorum ama dediğinizi yapacağım şekerlemeye bırakıp 8 buçuğa kadar uyanık tutacağım teşekkür ederim
E
Esra B.
2 Ekim 2025 07:50
Burcu hanım, biz de aynı durumdayız. Oğlum 5 aylık uyku saatlerimiz benzer. Ancak sonzamanlarda 17.00 den sonra şekerlemeyi bırakmamıza rağmen gece uyanma sıklığı çok fazla. Yeni bir sıçrama dönemi olabilir diye düşünüyorum. Genel olarak yaşamadığımız bir durum.
B
Burcu S. ..
2 Ekim 2025 07:55
Yorulmaya başladımbir yandan taşınacağızev toplamaya çalışıyorum gündüz uykualri da kisaldi 30 dakika uyuduğu oluyor 1 haftadır tümuyku düzeni alt üst oldu ama tavsiyelre bı uyup bakacağım