Uyku Problemi
141 görüntüleme
N
Nagehan İ. U.
24 Eylül 2025 05:15
Bebeğim 9 haftalık, geceleri saatte bir, yarım saatte bir emmek için uyanıyor. Sütüm geliyor, tok olduğunu biliyorum ama bir şeyler yolunda değil gibi ama rutin kontrollerde her şey yolunda gözüküyor. Normalde emzik tutan bir bebek ama gece uyandığında asla emzik tutmuyor ve sadece memede sakinleşiyor. Aynı zamanda normal derecede reflüsü olduğu için gaz çıkardıktan sonra en az on dakika yarı dik pozisyonda kucağımda tutuyorum ve reflü yatağına yatırıyorum. Reflü yatağını ilk başta kullanmaya başladığımızda uyku süresi artmıştı ancak şimdi yine aynı. Nerede, neyi yanlış yapıyorum acaba?
Yeni ve tecrübesiz bir anneyim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum ancak uykusuzluk mahvediyor. Yenidoğan dönemi bile daha kolaydı,kesintisiz 2-3 saatlik uyku bile dinlendiriyordu ancak şu an çok zor.
Gündüzleri kucağımdayken 2 saat kesintisiz uyuyor ancak geceleri tehlikeli olduğundan beşiğe koyuyorum. Uykusunu nasıl arttırabilirim? Gündüzleri de kucağımdan koyduğum anda uyanıyor.
Yeni ve tecrübesiz bir anneyim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum ancak uykusuzluk mahvediyor. Yenidoğan dönemi bile daha kolaydı,kesintisiz 2-3 saatlik uyku bile dinlendiriyordu ancak şu an çok zor.
Gündüzleri kucağımdayken 2 saat kesintisiz uyuyor ancak geceleri tehlikeli olduğundan beşiğe koyuyorum. Uykusunu nasıl arttırabilirim? Gündüzleri de kucağımdan koyduğum anda uyanıyor.
A
Ayşegül Ü.
24 Eylül 2025 05:22
Nagehan hanım benim de bebeğim 9 haftalık ve dediğiniz gibi gündüzleri sadece kucağımda uyuyabiliyor, geceleri de uykuya dalması saatleri buluyor, yoğun gazı var ondan oluyor, çıkarıyor ama yine bitmiyor, dediğiniz gibi sakinleşmek için memeyi istiyor, bu kez de fazla beslendiği için kusuyor. Ne yapacağımı şaşırıyorum bazen. Kolaylıklar dilemek için yazdım aslında ve yalnız olmadığınızı bilin. 🙏🏻
E
Ezgi Ç.
24 Eylül 2025 05:34
Naçizane fikrim; yanlış ya da eksik yaptığınız bir şey yok. Temas istiyor ve kendini güvende hissediyor kucağınızda benim bebeğimde 19 haftalık o haftalarda öyleydi. Az daha sabır 😥
G
Gamze P.
24 Eylül 2025 05:37
Biz 4 ay kucakta uyuduk gece gündüz gazlı bebekti cok uyuya kaldim o emerken inşallah sizinki daha kısa sürer
A
Aynur
24 Eylül 2025 06:01
Kucak ve güven istiyor bebeğiniz kendinizi suçlu hissetmeyin.yanınızda uyutmanın güvenli bir yolunu bulursanızçok rahatedereinşzmbeneğiniz de siz de. Benim kızım 6 haftalık ve sadece ilk iki üç gün beşik vs kullanabildim. Üç ayrı beşiği var ama ben dayanamadım yanıma aldım. İkimiz de daha rahatız böyle. Hem burnumun dibinde ben kalkmadan sütümü veriyorum hem o bana temas ettiği için mışılmışıl uyuyor.şuan gece 4-5 saat deliksiz uyuyor. Gece ile gündüz ayırımı var çok şükür.güvende hissettiği için uyanmıyor artık. Uyandığı an yanında olduğum için dokunup hemen dalıyor
N
Nagehan İ. U.
24 Eylül 2025 06:09
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettirdi, başka annelerden de iyi anne olduğumu duymak da çok güzel. İnşaAllah bu günleri de atlatıp bebeğimizle sağlıklı mutlu günlere de geleceğiz..
Aynur hanım, bebekle güvenli uyumanın taktiklerini verebilir misiniz? Gece uykuya derin dalarım diye endişeleniyorum çünkü.
Aynur hanım, bebekle güvenli uyumanın taktiklerini verebilir misiniz? Gece uykuya derin dalarım diye endişeleniyorum çünkü.
G
Gamze P.
24 Eylül 2025 06:21
Ben cok deli yatan biriyim normalde ama bebek yanindayken kılım kipirdamiyo asla dönmeden uyuyamazdim Allahin kudreti anneligin verdiği o hassasiyet sizi derin uyutmuyor zaten oksurse hemen gozumuzu açıyoruz
A
Ayten G.
24 Eylül 2025 08:04
8.hafta atak haftası hala onun etkisi sürüyor olabilir.
Temas istiyor olabilir.
Bu süreçte moro refleksi hala aktif oluyor elini kolunu hareket ettirirken uyanmış olabilir. (Ben bu durum için yarım kundak yapıyordum.)
Ortam ısısına göre üşümüş/terlemiş olabilir.
Zaten bu süreçte bebeklerin uyku düzeni yok tabii ki.
Temas istiyor olabilir.
Bu süreçte moro refleksi hala aktif oluyor elini kolunu hareket ettirirken uyanmış olabilir. (Ben bu durum için yarım kundak yapıyordum.)
Ortam ısısına göre üşümüş/terlemiş olabilir.
Zaten bu süreçte bebeklerin uyku düzeni yok tabii ki.