Uyku Geriliği
114 görüntüleme
E
Elif N. B.
17 Eylül 2025 19:39
Merhaba, bebeğim 3ay 13günlük son 2gündür gece uykusuna geçirmekte çok zorlanıyorum, uykusu olduğu halde çok direniyor uyumadığı zamanda çok huzursuz. Bu durumu yaşayan var mı, varsa neler yaptınız?
A
Ala M.
17 Eylül 2025 19:44
Merhaba benim kızımda 3 aylık olmak üzere normalde en geç 8 de yatan bir bebekti uyku sinyallerini takip eder ağlamadan hemen uyuturduk hatta kendisi uykusuna geçerdi, şu an uykuya direnme bizde de var her türlü yöntemi deniyoruz ama uyumuyor en erken 10 buçukta uyuyor ondan önce uyutsak bile kısa uyuyup kalkıyor hemen uyutma şekli o an artık hangisiolursa kucakta sallama, beşikte sallama,ayakta sallama uyusun diye denemediğimiz şey kalmıyor akşam , doktorumuz da atak dönemi olduğunu söyledi sabırla bekliyoruz

Büşra B.
17 Eylül 2025 19:46
Merhaba Elif hanım. Benim kızımda 3 ay 20 günlük. Bizimki de geçen hafta direnmeye başladı. Sanıyorum şu meşhur dördüncü ay atağı etkileri. Merak etmeyin sabredin düzelir diyorlar. Ben beşikte oyalanmasına izin veriyorum. Ağlamadıkça bekliyorum elbet yorulup uyuyor. Hızursuzlanırsa da emziriyorum. Zaten uykusu olduğu için emerken bayılıyor. Biraz düzen ve sistem kayıyor ama olsun ben yine de rutinlerini uyguluyorum. zaman zaman bizler de uyku problemi çekiyoruz. Bebişler de dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Dönmeyi öğrendiği için sürekli dönemeye çalışıyor mesela beşikte. Belki de heyecandan uyuyamıyorlar. Zamanla geçer düzelir. 🌸
E
Elif N. B.
17 Eylül 2025 19:49
Büşra Hanım öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim 🎀 ama çok zorlu bir süreç son iki gündür sabrım kalmadı yoruluyorum , eşim vardiyalı çalıştığı için tek başıma mücadele etmek zorundayım, bir süre sonra kendimi bitmiş durumda hissediyorum
E
Elif N. B.
17 Eylül 2025 19:51
22:30da uyuduktan sonra gece uykusu nasıl?

Emine A. ..
17 Eylül 2025 20:14
Beyaz gürültü ve loş ışık açıp sakinlikte uyutmayı denemenizi öneririm. Bir rutini oluşturun mesela her akşam o rutine uymaya çalışın. Duş+masaj+beyaz gürültü ardından nasıl uyutmak istiyorsanız pozisyon alarak.
E
Elif N. B.
17 Eylül 2025 20:34
Maalesef uykuya direndiği için hiçbiri çözüm olmadı
S
Sümeyra s.
17 Eylül 2025 21:05
Bizim de 3. Ayda başlayıp bitmeyen uyku sorunumuz var düzelir diyenlere de artık inanmıyorum düzelmiyor isterseniz ters takla atın benimki düzelmedi ne gecesi var ne gündüzü o kadar iyi anlıyorum ki sizi Allah yardımcınız olsun bir süre sonra sabrınız da kalmıyor biliyorum destek alabileceğiniz birisi varsa yardım isteyin yoksa uykusuzluktan rahatsızlanıyor insan sürekli
E
Elif N. B.
17 Eylül 2025 21:06
Umarım bu süreçleri hepimiz atlatırız, kolay bir süreç değil. Allah yardımcınız olsun..