Uyku Gerilemesi Dediğiniz Şeyyy 🙄🙄
253 görüntüleme
E
Ebru Ç.
24 Ağustos 2025 19:11
Kızım 4 buçuk aylık Normalde gece uykusuna geçerken hafif bi mızırdanma olur ama hemen geçerdi 5 dk içinde adapte olur dalardı son 3 gümdür müthiş bi çığırma yırtınma durumu var gırtlağının aşındığını hissediyorum resmen saatlerce ağlayıp 22:00 gibi Salıyı uykuya bunun adı uyku gerilemesi mi Allah aşkına sadece gece uykusuna geçerken böyle
İ
İpek B. Z.
24 Ağustos 2025 19:16
Evet, benim oğlum da böyle olmuştu 4. Ay atağında. Yalnızca gece uykusuna geçeceği zaman çılgın bir aglama tutturup belki 10 15 dk ağlıyor ve sanki o kadar aglayan kendisi degilmis gibi bir saniye icinde tak diye uykuya geçiyordu. Birkac gun devam etti sonra yavaş yavaş azaldı aglama merasimi :)

Didem T.
Uyku Danışmanı
24 Ağustos 2025 19:23
Merhaba 🌸
4,5 aylık bebeklerde sadece gece uykusuna geçerken ağlama oldukça yaygındır. Bu dönem, genellikle uyku gerilemesi (sleep regression) olarak adlandırılır ve birçok bebeğin deneyimlediği normal bir süreçtir.
Nedenleri olabilir:
• Hızlı gelişimsel değişimler (motor, bilişsel)
• Uyku döngüsünde değişim
• Ayrılık kaygısı veya rutin değişiklikleri
Bu süreç genellikle geçicidir; tutarlı rutinler, sakin geçişler ve güven veren ortam çok yardımcı olur.
Bu konuda daha fazla uyku rehberi ve ipuçları paylaşıyorum, güncel bilgiler için sayfamı takip edebilirsin: @SamsunCocukGelisimiveUyku 💛
4,5 aylık bebeklerde sadece gece uykusuna geçerken ağlama oldukça yaygındır. Bu dönem, genellikle uyku gerilemesi (sleep regression) olarak adlandırılır ve birçok bebeğin deneyimlediği normal bir süreçtir.
Nedenleri olabilir:
• Hızlı gelişimsel değişimler (motor, bilişsel)
• Uyku döngüsünde değişim
• Ayrılık kaygısı veya rutin değişiklikleri
Bu süreç genellikle geçicidir; tutarlı rutinler, sakin geçişler ve güven veren ortam çok yardımcı olur.
Bu konuda daha fazla uyku rehberi ve ipuçları paylaşıyorum, güncel bilgiler için sayfamı takip edebilirsin: @SamsunCocukGelisimiveUyku 💛

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
25 Ağustos 2025 06:39
Bebeğinizin gece uykuya geçişte saatlerce süren şiddetli ağlaması ve çığlık atması, bu dönemde görülebilen 4. ay uyku gerilemesinin tipik bir belirtisidir. Bu durum, bebeğinizin bilişsel ve fiziksel gelişimindeki hızlı ilerlemelerden kaynaklanır ve uyku döngülerinin değiştiğini gösterir. Ağlama ve direniş, bebeğinizin uykuya geçişte bir destek ihtiyacı olduğunu ve bu yeni duruma adapte olmakta zorlandığını gösterir.
Bebeğinizin bu zorlu dönemi daha rahat atlatması için tutarlı bir gece rutini oluşturmalısınız. Uykuya geçişte sakinleşmesini sağlamak için kucaklama ve pışpışlama gibi destekleyici yöntemler kullanabilirsiniz. Ancak bu destekleri kademeli olarak azaltarak kendi kendine uykuya dalma becerisini teşvik etmelisiniz. Sabırlı olmak ve bu dönemin geçici olduğunu hatırlamak önemlidir.
Bebeğinizin bu zorlu dönemi daha rahat atlatması için tutarlı bir gece rutini oluşturmalısınız. Uykuya geçişte sakinleşmesini sağlamak için kucaklama ve pışpışlama gibi destekleyici yöntemler kullanabilirsiniz. Ancak bu destekleri kademeli olarak azaltarak kendi kendine uykuya dalma becerisini teşvik etmelisiniz. Sabırlı olmak ve bu dönemin geçici olduğunu hatırlamak önemlidir.
B
Birşen G. S.
25 Ağustos 2025 19:47
İpek hanım Çok şanslısınız benim bebeğim 97 günlük ve ne gündüz ne gece asla doğru düzgün uyutamıyorum. Gündüz sadece toplam 4 saat uyudu , saat 9dan beri eşimle sıra sıra uyutmsya çalışıyoruz ne zaman uyur Allah bilir . Tahmini ne kadar sürer uyku gerilemesi tükenmiş durumdayım
C
Ceren E.
27 Ağustos 2025 08:29
Balkonunuz varsa balkona çıkın yukarı aşağı squat yapar gibi sallayabilirsiniz. Saç kurutma makinesiyle biz sakinleştirebiliyoruz çok ağlarken, suratına üstüne tutabilirsiniz. Ek olarak ondan daha yüksek sesle konuşmayı deneyin. Bu 3 yöntem genelde bizde işe yarıyor, 2.5 aylık.