Uyku Gerilemesi

158 görüntüleme
G

Gülsüm T. ..

3 Kasım 2025 14:28
Uyku gerilemesi hangi haftalarda başlar?
4. Ay diyorlar ama ayı hafta bazında mı hesaplayacağız yoksa doğum tarihine göre mi?
H

Hümeyra T.

3 Kasım 2025 15:37
Atakların tam bir hafta verilemez diyor doktorlar çünkü her bebeğin gelişimi farklı; bazıları erken, bazıları daha geç belki hiç yaşamıyor. 11.haftada bebeğimde gözlemledim 12.hafta (3 .ay bitişiyle birlikte )zirve sonrası da öyle devam ediyor biraz ama sonra daha iyi oluyor 13-14 arası. Kaşlarını kaldırıyor, elini emiyor, tekme atıyor bunlar ve birazda mız mız ağlamalar🥲
G

Gülsüm T. ..

3 Kasım 2025 15:42
Son iki haftadır gece uykuları en fazla 2 saat yarım saate kadar düştüğü oluyor mız mızlık da tavan
H

Hümeyra T.

3 Kasım 2025 16:01
Kaç aylık su an bebeğiniz
H

Hümeyra T.

3 Kasım 2025 16:02
Gece 2 saat mi uyuyor
G

Gülsüm T. ..

3 Kasım 2025 16:16
3 buçuk ay
15 hafta
2 saat uyuyup uyanıyor son uyanmada uyku kısalıyor
3 den sonra yarım saat 40 uyuyup uyanıyor sürekli
M

Meryem

3 Kasım 2025 16:29
4 aylık bebeğim evet inanılmaz bir uyku geriliği yaşıyoruz. Geceleri 5 6 kez uyanıyor ve uyku araları inanılmaz uzun uykuya dalamıyor uyandiginda gündüzü yaşıyoruz sanki ve sürekli ağzına bir şeyler götürüp dişlerini kaşmanın derdinde gündüz uykularımız da sabırlandı gündüz bebek arabasında gezdirirsem uyuyor belki belki kanguru da uyuyor yoksa evde asla uyumayı kabul etmiyor ağlamaktan krizler geçiriyor Ayakta sallıyorum oraya bile yatmak istemiyor sırtını koyduğum an ağlamaya başlıyor ve tekrar kucağıma almak zorunda kalıyorum gün içerisinde 4 5 kez dışarı çıkarıyorum sadece uyusun diye ancak bunların da birkaçını başarılı olabiliyorum bakalım umarım bu dönem hızlıca geçer yoksa ben benden olmuş durumdayım. Buraları okuduğumda ancak huzur bulabiliyorum çünkü yalnız değilmişim bir çok anne bunu yaşıyor benim bebeğim de tek bu sorun yokmuş ancak böyle rahatlatabiliyorum kendimi umarım bu sürece hepimiz için hızlıca geçer anneler kendinize iyi bakın. 🙏🥹🌸
H

Hümeyra T.

3 Kasım 2025 16:38
Meryem hanım yalnız değilsiniz, ınst vb.yerlerde hep aksam 9 sabah 7 uyuyanları duyup kendimi sorguluyorum ama bizlik bir durum değil ben bu uygulamada çok fazla böyle örnek okudum diş süreci olduğu için ve çevreye duyarlılık sağladıkları için bir şeylerden geri kalmak istemiyor sosyalleşmek istiyorlarmış, doktor 3.aydan sonra uyku düzeni oluşur dedi ama şunu da ekledi; uyuduğu kadar uyusun sonrası diş çıkarma süreci ve uykular çokça bölünecek. Anne sürğnde ağrı kesici etkisi varmış bir de emince rahatlıyorlar o yüzden sık sık emmek için uyanıyorlarmış. İnşallah güzelxe atlatırız bu süreci🥲bebekler iyi olsun inşallah♥️
G

Gülsüm T. ..

3 Kasım 2025 16:39
Çok haklısınız Meryem hanım gerçekten bu zorlukları yaşarken yalnız olmadığını bilmek daha iyi hissettiriyor.
İnşallah çabuk atlatırız
C

Canan Ö. F.

7 Kasım 2025 14:27
Meryem hanım ben de aynı durumdayım. Bebeğim 15 haftalık. Evde uyumayı reddediyor. Uyutmak için nereye koysam kıyamet koparıyor. Dışarı çıkartıyorum ancak bazen uyuyor bazen uyumuyor. Ben annesiyim ben de rahatlaması lazım değil mi bu bebeğin diye düşünüp üzüldüğüm zamanlar oluyor ama dediğiniz gibi herkesin yaşadığını görmek bendeki yetersizlik hissini azaltıyor. Sabırla bu dönemin geçmesini bekliyorum.🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir