Uyku Gerilemesi
111 görüntüleme
G
Gözde Y.
1 Eylül 2025 07:34
Bebeğim 5 ay 10 günlük. Son 1 haftadır uykuya direnmeye başladı. Uykusu olduğu halde ağlama krizleri yaşıyor. Bağırarak uykuya direniyor. Hiçbir şekilde yatmak istemiyor. Sürekli kucakta durmak oturarak oynamak istiyor. Gece uykusundan ağlayarak uyanıyor. Önceden böyle olmazdı. Sakince uykuya geçerdi. Gündüz 2 uyku ancak yapıyor onlarda en fazla 45 dakika sürüyor. Akşam uykusuna 8 ile 9 arası geçiyoruz. Sadece o zaman 3 saat uyuyor. Ağlayarak uyanıyor sonra 1.5 saat sonra uyuyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık
S
Sümeyye S.
1 Eylül 2025 08:04
Herhangi bir sağlık problemi yoksa eğer bu ay bir atak haftası var. Araştırıp okumak isterseniz beşinci atak haftası “İlişkiler Dünyası” olarak adlandırılmış. Bizim o zamanda uyku/uyanıklık sürelerimiz birden değişmişti, doktorumuzla görüşmüştük bu haftalarda normal olduğunu söylemişti. Neredeyse 4-5 saat uyanık kaldığı, gözlerinden uyku akmasına rağmen uyuyamadığı olmuştu. Geçti… Sizin de geçecek. Uykuları düzene girecek hatta atak haftasından yeni bir beceri kazanarakta çıkacak olabilir, bizim bebeğimiz emeklemeye başlamıştı mesela. Yaşarken çok zor oluyor gerçekten ama sakin ve sabırlı olmaya çalışın. 😊
B
Büşra Ş. Y.
1 Eylül 2025 08:30
Ben de yaşıyorum aynı şeyi kızım 4,5 aylık. Bu 4. ay uyku gerilemesi sizin aylara hatta 6 ya kadar sarkabiliyormuş geçici bir süreç bebişiniz büyüyor 🥰
G
Gözde Y.
1 Eylül 2025 12:21
Umarım öyle olur. Artık gerçekten zorlamaya başladı. Gece gündüz algımız değişti 😂