Uyku Eğitimi Almak Şart mı?
121 görüntüleme
Ç
Çağla y.
29 Eylül 2025 16:22
Merhabalar çevremdeki herkes uyku eğitimi aldı , benim bebeğim 4.ayını bitirdi uyku gerilemesi var zorluk çekiyoruz illa eğitim almam mı gerekiyor? Hangi yöntemle kendim eğitimverebilirim?
N
Nagihan
29 Eylül 2025 16:33
Biraz sabrederek herşey yoluna girebiliyor dönem dönem gerileme mutlaka oluyor. Bebeğim öğlen uykusunu 2buçuk saat kesintisiz yapabiliyordu ama 6. Aya geldiğimizde artık kesintiler yaşıyoruz yarım saat uyuyor ve daha sonra benim tekrar emzirmem yada hafif sallamam pışpışlamamla uyumaya dalıyor evet çok zor sabretmek ama onlarda dünyayı merak ediyor bence illa almaya hiç gerek yok kendiniz çocuğunuzu gözlemleyerek neye ihtiyacı var onu anlamaya çalışıp karşılarsanız uyku eğitimi verirsiniz. Gündüz çok fazla uyumuyor 3 uykuya kadar geriledik 2si yarım saat 1i uzun yaptırmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar destekli de olsa . Çoğunlukla kucağıma almadan pışpışla uyutmaya çalışıyorum yanında olduğumu bilsin diye. Emerek uyuyorsa emme esnasında pışpış yaparsanız o ritme alışıyor sanırım yada oğlum alıştı her bebekte aynı olacak değil ben emzirip hemen yatırıp pışpış yapıyorum hemen hemen hiç kucağımda ayağımda sallamadım alışmaması için hep uyudu ve yatağına koydum tam uykuya geçmeden.
G
Gül
29 Eylül 2025 16:53
Uyku eğitimi bilincini kendiniz uygulayabilirsiniz. Ayına göre uyanıklık sürelerine dikkat etmelisiniz aksi takdirde çok yorgun oluyorlar ve gece uykuları bozuluyor.6 aylık olmak üzereyiz bu süre boyunca kucakta uyudu uykuya dalmadan yatağına yatırdım yatağına alıştı. Tamamen yatakta uyutmaya çalıştığımda uzun sürüyo ama bu seferde yoğun temas desteği veriyorum o sonraki süreç bizim için. Şu anda 2-2.5 saat uyanıklıkla 3 uyku yapıyo. 45 dklık uyku döngüsünü kırması için 38-40. Dk larda yanına gidip okşayıp pış pış yapıyorum uyanırsa kucağa alıp dalmasına yardım edip uykuyu uzatmasını sağlıyorum. Bazen de kendisi 2 saat uyuyor döngüyü atlatıp. 1. Uyanıklık penceresi, 2. Uykuların uzaması 3. Desteğin azaltılması. Biz 4.ayı uyanıklık saatine dikkat edip uykusunun düzeni koruyarak atlattık. Herkes ilk aylarda bu çocuk neden bu kadar sık uyuyor dedi fakat o ayın uyanıklık süresine dikkat ettiğim için şu an bi uyku düzeni ve algısı var. Kendi kanaatimce desteksiz uyku sadece uyku değil bağımsızlaşmaları, gelişimleri için ciddi bir destek. Oğluma istediği kadar sevgi ve destek verebilirim fakat uyku için bana bağımlı olması hoşuma gitmiyor.