Uyku Eğitimi

239 görüntüleme
G

Gülşah O. ..

14 Ekim 2025 07:29
Bebeğim şu an 9 buçuk aylık 3.ayindan beri uyku eğitimi vermeye calisiyorum asla durmuyor sürekli çığlık atıp ağlıyor sakinlesmiyor. Kucakta sallayarak ya da emerek uyuyor. Çeşitli egitmenlere baktım uyku eğitimi için ama biraz pahalı alırsam ve o da ise yaramazsa diye korkuyorum. Deneyen fayda gören var mı, veya tavsiye verebilecek olan?
S

Sembo

14 Ekim 2025 07:34
Açıkcası uyku eğitimine karşıyım çünkü hiçbir eğitim çocuğu ağlatmadan yapmıyor bunu bebek ancak sizi anlayacak yaşa geldiği zaman o eğitimi vermek daha sağlıklı oda 2 yaşına doğru oluyor ama ben ağlatarakta olsa ona öğrenilmiş çaresizliği, benden ümidi keserek uyumasını sağlayacağım diyorsanız siz bilirsiniz
G

Gülşah O. ..

14 Ekim 2025 07:39
Ben de ağlatarak olmasını istemiyorum tabiki, bu yüzden şimdiye kadar yapamadim çok ağlıyor çünkü. Ağlatmadan uyku eğitimi seklinde paylaşım yapiyolar o yüzden sordum gerçekten böyle mi memnun kalan var mı ise yariyor mu diye 😊
Y

Yasemin T.

14 Ekim 2025 07:43
Ben onların para tuzağı olduğunu düşünüyorum benim de aklım karışık ama fayda sağlar mı bilmiyorum
E

Emel

14 Ekim 2025 08:10
Bende karsıyım uyku egitimine cunku bir bebegi desteksiz uyutmak cok sacma bebek bu sonuçta memede uyuması kadar dogal ne var ki benim oglum 4.5 aylık o da aynı sekilde memede ya da kucakta uyuyor sonrasında yatırıyorum
ben bile suan desteksiz uyumuyorum ki ya yorganıma sarılıyorum ya da bacak arama yastık koyarak uyuyorum
2 3 yasında emin olun kendi uyku duzenini kuracaktır bebeklerimiz
Z

Zehra Ç.

14 Ekim 2025 09:40
Benim bebeğim 4 aylık oldu 3. Aya kadar meme de uyurdu yerine yatırırdım. Uyku gerilemesi yaşadı. Destekli de uyumuyor artık. 1 aydır çok yıprandım. Emiyor gözlerini kapansa da zorla açıyor. Ayakta bile salladım artık çaresizlikten. Esniyor gözleri kısılıyor kıpkırmızı oluyor uykusuzluktan ne yapacağını şaşırıyor saçlarıno çekiyor gözlerini ovalıyor ama asla uyumuyor destekli bile olsa. 5 ayı dolsun uyku eğitimi düşünüyorum ağlatmadan yapanlar var. Tamam yine destek vereyim ama uyusun. Zar zor saatlerce uğraşıp uyutuyorum 30. Dakikada sanki 3 saat uyumuş gibi açıyor gözlerini aradan 10 dakika geçiyor başlıyor esnemeler huysuzlanmalar çünkü uykusunu almadan kalkıyor. Ben kesinlikle almayı düşünüyorum çünkü bu şekilde uyumamaya devam ederse bağışıklığı düşecek. Ben zaten her türlü çabayı gösteriyorum ama benden önce kendi sağlığı için uyuması gerekiyor.
S

Sembo

14 Ekim 2025 18:18
Zehra hanım bebeğiniz bir dönem geçiriyor elbette geçecek bu dönemler şuan bu şekilde olan bebek imkanı yok ağlatmadan eğitim verilmez chatgbteye sorun isterseniz nasıl bir yöntem izlemeniz gerektiğini ama 4. Ayda sık görülen bir durum sizinki. En hafif yöntem olarak bebeği sakinleştirip uykulu haldeylen beşiğine koyuyorsunuz uyku arkadaşı varsa onunla beraber konulabilir ilk ağlamada kucağa almıyorsunuz ısrarlı ağlamada alıp iki pışpışlayıp geri koyuyorsunuz yine ısrarlı ağlamasında pışpışlayıp geri koyuyorsunuz ilk gün artık yorgunluktan uzun uğraşlar sonucunda uyuyor diğer gün yine aynı şekilde yine uğraştıracak ilk güne göre daha kısa sürecek derken derken bir haftanın sonunda artık öğrenecek bu durumu evet annem yanımda ama beni uyutmayacak kendim uyuyacam mecbur diyecek yani öğrenilmiş çaresizlik durumu yaşayacak sizden umudu kestiği an o an olacak uyku eğitiminde en hafif yöntem bu
E

Emel

16 Ekim 2025 16:10
Zehra hanim 4. Ay ataginda uyku gerilemesi Olurmus bende suan aynı konudan muzdaripim Umarim en kısa surede gecer ama bazı bebeklerde 6 ayına kadar surermis bence biraz daha sabredin sembo hanimin dedigi gibi uyku egitimi degil ogrenilmis cagresizlik olacak yoksa
E

Emn

18 Ekim 2025 15:56
Ben bir baba olarak tekrar tekrar yazıyorum ben bile farkı gördüm o yüzden yazıyorum ve öneriyorum. Fiyat olarak da çalışma olarak da çok memnun kaldık Gülnazik hanımdan. uykuannesigulnazik diye sayfası var çok ilgili cana yakın biri. Kesinlikle ağlatmadan bir yöntemle ilerliyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir