Uyku Eğitimi

216 görüntüleme
N

Neslihan K. D.

9 Ekim 2025 18:29
Herkese merhaba. Oğlum 7 aylık. Son 3 aydır geceleri saat başı uyanıyordu. Bu durumun sebebini destekli uyutmama bağladım ve 4 gün önce tüm destekleri keserek gece ve gündüz tamamen farklı bir şekilde uyutmaya başladım. Önceleri ayakta veya kucakta sallayarak uyuturken şimdi yalnızca onu yatağına bırakıp elimle sırtını sıvazlayarak veya pışpış patpat yaparak uyutmaya başladım. Tabiki biraz tepki verdi hatta daha çok benimle inatlaşmaya gitti. Ara ara ağlamalar oluyor hemen kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorum biraz zorlu ve bol sabırlı bir süreç. Ancak gece uyanmaları çok azaldı. Önceleri 8 9 kere uyanan oğlum şimdi neredeyse 2 kere kalkıyor. Onun dışında uyandığında hemen kendi kendine veya ufak bir dokunuşla biraz mızırdanıp uykuya dönüyor. Gündüz de uykuya geçişlerde genel olarak sorun yaşamıyoruz diyebilirim ama gece beslenmek için uyandığında çok uykusu olmasına rağmen ağlıyor ancak gözyaşı akmıyor ve onu geri uyutmam neredeyse 2 saati buluyor. Bu oğlumun yeni düzene karşı verdiği bir tepki mi acaba tam olarak anlayamadım.Önerilerinizi bekliyorum
H

Hüsna N. E.

9 Ekim 2025 18:45
Benim bebeğim de 6.5 aylık malesef destekli uyuyor gündüz uykularına da çok direniyor ve en fazla 30-45dk uyuyor gece saat başı uyanıyor nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum desteksiz uyutmak için
N

Neslihan K. D.

9 Ekim 2025 18:47
Benimde öyle. Gündüz uykularımız 30dkyı geçmiyor ama zamanla uzar diye düşünüyorum. Valla benbu böyle olmayacak dedim ve direk bir cesaretle başladim
S

Sümeyra s.

9 Ekim 2025 18:56
Merhaba uyku eğitimi aldım fakathiç bir işe yaramadı siz nasıl başardınız uyutmayı bizim24 saatte sadece 2.5 saat uykumuz var oda bölük bölük
N

Neslihan K. D.

9 Ekim 2025 21:16
Sümeyra hanım bende daha başarmış sayılmam. Henüz 4 gün oldu. Mesela bugün 20.00 dauyuttum bu saate kadar5 kere uyandı. Hergün aynı olmuyor bende büyük bir sabırla bekliyorum uyuyacağı günleri
E

Ezgi Z. ..

10 Ekim 2025 17:41
8 aylığız mama ya da memede doyururken uyuyor tabi her zaman değil genelde... Kitap okuma ile sakinuykuya geçilsin deniyor benim kızımhareketli ve kitapları kemiriyor:)nasıl olacak bu iş...karın doyurma işiniuykudan yarım saat önce mi yapmalı... Siz nasıl yapıyorsunız anneler
N

Neslihan K. D.

10 Ekim 2025 17:44
Bende emzirip öyle yatırıyorum. Ama memede uyutmadan beşiğine koyuyorum orda uyumasını sağlıyorum. Tabi her zaman olmuyor özellikle bu aralar çok direnmeye başladı bende kuralları biraz esnettim. Bebeğimin huzursuz olup ağlamasını istemiyorum
Z

Zeynep A. T.

11 Ekim 2025 10:06
Neslihan hanım bende deniyorum şuan uyku eğitimini ama yataktan kalkıp beni izliyor oturuyor yatıyırum yeniden dönüyor nasıl ikna ediyorsunuz yatmak içino kadar yoruluyorum ki yanınauzanıp uyutmayı denedim bu seferde yatakta emeklemeye başladı..
N

Neslihan K. D.

11 Ekim 2025 14:41
Zeynep hanım hiç ikna edememişim. İlk 4-5 gün iyiydi sonrasında çok zor olmaya başladı. İlk dişini henüz daha çıkarmadı oğlum ama çok şişlik var. Muhtemelen diş sancısı çekiyor o yüzden sürekli emmek istiyor kalkıp ağlıyor. Bende bu sebeple kuralları biraz esnettim. Şimdilik kucağımda çok sallanmadan pış pat yaparak uyutuyorum. Bebeğimi uyutmak bazen 10dk bazen 1 saatimi alıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir