Uyku Eğitimi

258 görüntüleme
Z

Zeynep A. T.

21 Eylül 2025 21:39
Bebeğim 7.5 aylık 4.5 aydır gece saat başı uyanıp gözleri kapalı ağlıyor delirdim psikolojim bozuldu. Kucağımda evde gezerek uyutuyorum 1 ay öncesine kadar emzirerek uyutuyordum ama bunu bırakmak düzeltmedi. Gündüz uykularımızda yarım saat 50 dk arası.Uyku eğitimi vermek istiyorum ama fiyatlar çok yüksek. Kendi uyku eğitimi veren arkadaşlar varsa yardımcı olabilri mi ya da yaşadığımı yaşayanlsr bu durumu nasıl düzeltti. Ayrıca 6 tane diş çıkarttık
D

Defne Ç.

22 Eylül 2025 00:06
Dis sancısı bütün büyüyü bozuyor uyku egitimi aldım en fazla bir ay sonra yine dis sancıları.cekti ne eğitimkaldi ne birsey dis için rahatlatıcı jeller var uyku aralıkları cok onemli uyanma saati mesela önemli uyku eğitiminde yaptıkları ekstra şey sadece motivasyon para verdiğiniz içinde zorunluluk. Yapmaniz gerekiyor kademeli egitim veriyorlar size diyor ki kucakta sallarken evin icinde gezme odadan cikma rutin mutlaka uygula. Odada kucakta uyutup yataga yatiralim mesela ilk4 5 gün böyle sonra kucakta sallama hizi düşürüyor ve uyur uyumaz yataga bırak diyor. 3 4 gun boyle sonra kucakta sallamak yok popoya pat pat yapicaksin uyuyunca yatak 3 4 gün boyle sonra işte tamamen yataga bırakıp uyumasını bekliceksin en uzun ağlama süreci bu kısımda başlıyor yataga koymak sen başından asla ayrılmiyosun aglamaya terk etmiyosun basinda duruyorsun aglarsa sakinlestir sonra tekrar yatir bu 1 saatte sürebilir 3 saatte sürebilir burda senin sabrın onemli bebek en sonunda yatağında uyuyor. Biz boyle ilerledik . Rahatlatmak icin ninni dua sarki vs.soyleyebilirsin ama düzen kurmak gerekiyor bunun için illa para verip uyku eğitimi almana gerek yok chatgbt ye yaz sana anlatır.
S

Sümeyye S.

22 Eylül 2025 00:14
Defne Hanım, merhaba. Diyelim ki sürecin yatağa koyup ağlarsa sakinleştir kısmına geldik, örneğin gündüz uykusunda deniyoruz zaten 45-50 dk uyuyacak, bu ağlarsa sakinleştir tekrar yatır ne kadar sürer belli değil kısmında uyuyacağı 45-50 dk’lık uyku noluyor? Uyanıyordur artık heralde ya da öyle öyle uykuyu mu alıyor? Bunu merak ettim.
D

Defne Ç.

22 Eylül 2025 00:58
Merhaba gündüz uykulari bu sefer uzuyor süreç geçtikçe ilerleyen aylarda zaten daha fazla saat uyuyor soyle örnek vereyim kızım 17 aylik 2 uyku yapıyor şuan bazen destekli bazen desteksiz uyutuyorum gündüz uykulari ilk uyku 1 buçuk saat 2. Uyku 1 saat sürüyor mesela gündüz 2 buçuk saat uyku bize yeterli geliyor diyor ki min. 1 saat uyumali bebek diyelim 45. Dakika da uyandı tekrar nasil uyuttuysan uykuya devam ettir ki bu çok işe yarıyor uykuyu uzatmakta ikincisi eger ısrarla uyumuyorsa günaydın yapıp odadan çıkıyoruz. 2. Uykuya 15 dakika erken götürüyoruz
D

Defne Ç.

22 Eylül 2025 01:01
Bide dürtme yöntemi var 45. Dakika da uyanıyorsa işte siz 40. Dakikada yanına gidip hafif hafif dokunuyorsunuz çok minik bi kıpırtı olunca döngüyü atlatmış oluyor. Ben vazgeçmeden 2ay neredeyse yaptım etkisi çok oldu
A

Aslı A.

22 Eylül 2025 05:55
Defne hanım ben de eğitim almayı düşünüyorum ama bizim de gece emme sorunumuz var yani sürekli emiyor saat başı, açlıktan da değil farkındayım. Çok yoruldum artık. Eğitim fayda eder mi o paralara değer mi bilmiyorum 10 bin fiyat veriyorlar en az :(
Z

Zeynep A. T.

22 Eylül 2025 06:14
Defnehanım çok teşekkür ederim
Z

Zeynep A. T.

22 Eylül 2025 06:14
Aslı hanım emzirerek mi uyutuyorsunuz
A

Aras A.

22 Eylül 2025 06:24
Piyasada uyku eğitimi verenlerin çok büyük çoğunluğu hekim ya da gelişim psikoloğu değil. Uyku uzmanı diye adlandırıyorlar kendilerini lütfen dikkatli olun. On yıllardır avrupa ve amerikada artık vazgeçilmeye başlanmış yöntemleri sunuyorlar. Çoğu sorgulanabilir yöntemler. Çaresizlikte insan düşüyor bunlara aylardır uyumayan bir anne olarak ara ara benim de içimden geçiyor ama bilimsel yönüne bakınca insanların umutlarıyla oynayanları görebiliyorum. O nedenle dikkat ediniz. Kendi bebeğinizin ihtiyaçlarını sizden iyi kimse bilemez.
D

Defne Ç.

22 Eylül 2025 07:05
Aslı hanım bence tavsiye etmiyorum gerçekten sosyal medyada ne görüyorsak uyku ile ilgili onları uygulasak bile.yeter bebek kac aylik benim kızımda oyleydi meme bağımlısı hala oyle ama şöyle oldu gündüz her istediginde meme vermedim gece de rüya öğünü yaptım. Bebek uyanmadan uyanma saatine tahminen aralıkta gece uyuyorken emzirdim. Diyelim emzirdim uyandı. Meme vermedim çünkü zaten emzirmistim uyutmak için alternatif yontem bulun kucakta sallayin ayakta sallayin vs. Gece uyanmalari azalıyor ciddi anlamda yada ayınauygunsa gece beslenmeyi kesin burda ciddi anlam da sabır gerekiyor sonra meyvesini yiyorsunuz ama belki ağlicak ama siz pes eder tekrar meme verirseniz aynı devam ediyor o döngü ama yada emzirme süresini azaltın bebek şunun farkına varıyor aslında ee dün gece her agladigimda veriyordun şimdi ağlıyorum neden vermiyorsun vermicekmisin meme biraz daha ağlayım belki verjrsin modu oluşuyor aslında ama sabrederseniz düzene oturacak.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

22 Eylül 2025 07:26
Merhaba 🌼 Yaşadığınız zorluklar, özellikle 7-9 ay civarında sıkça görülen bir durumdur. Bu dönem, bebeklerin bilişsel ve motor gelişimlerinde büyük sıçramalar yaşadığı bir dönemdir. Bebeğinizin 6 tane diş çıkarması da bu huzursuzluğun önemli bir tetikleyicisi olabilir. Aynı zamanda, emzirerek veya kucağınızda sallayarak uyutmanız, bebeğinizin uykuya dalışını bu desteğe bağlamasına neden olmuştur. Yani, uyku döngüleri arasında her uyandığında, tekrar uykuya dalmak için aynı desteği arayacaktır. Uyku rutinleri oluşturmak, kademli desteği kesmek aynı zamanda desteği keserken de anne bebek bağlanmasını sekteye uğratmamak önemlidir. Uyku eğitimini bireysel olarak kendinizde verebilirsiniz ancak hangi ayda ne yapılmalı, gelişimine uygun program nasıl hazırlanmalı gibi kısımlar sizler zorlayabilir.
Uyku eğitimi hakkında destek almak için iletişime geçebilirsiniz.
https://www.instagram.com/sivasuykudanismani/
A

Aslı A.

22 Eylül 2025 08:51
Defne hanım teşekkür ederim bu gece uyanırsa farklı bir yöntem deneyeceğim kucakta pışpışlarım en azından. Zeynep hanım evet malesef emerek uyuyor 🥲
Z

Zeynep A. T.

22 Eylül 2025 19:56
Emzirerek uyutmayı kestiğinizde biraz daha rahatlayacaksınız bende öyleydim zor oldu ama bıraktırdım
A

Aslı A.

23 Eylül 2025 09:22
Zeynep hanım nasıl bıraktırdınız ya pışpış yapıyorum gece ama bana mısın demiyor. Biraz ağlaması mı gerekiyor acaba kıyamıyorum da
Z

Zeynep A. T.

23 Eylül 2025 10:09
Pış pış yaparak bitiremedim kucağımda uyuttum hep yağmur sesi ve pışpış açtım sakinleştiriyordu ve emzirme işini uykudan 30dk önceye aldım hatta ilk başlarda 1 saat önce emziriyordum zamanla yarım saat önceye çektim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir