Uyku Eğitimi

223 görüntüleme
P

PERİ U. |. S. Ö. ..

10 Eylül 2025 21:19
Bebeğinizin uykusunu düzene koymak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? periuykusu hesabımda anneler için faydalı içerikler paylaşıyorum. Sizde aklınıza takılan sorunları buradan veya Instagram hesabımdan benimle paylaşabilirsiniz. İlk uygun olduğum zamanda yanıtlayacağım🌸
D

Duygu Y. ..

10 Eylül 2025 21:59
Merhabalar kızım 4 aylık ve gündüzleri ayakta salliyorum biraktigim an uyanıyor. Gecen gün saat tuttum ve 1.30 saat sallamışim biraktigim an gözlerini açtı napabilirim ?
E

Esra T.

10 Eylül 2025 22:14
Uykuya dalar dalmaz yatırın bence, uyaran varsa odada kaldırın, (tv,ekran, telefon gürültü vs), bir de ilk 15- 20 dk tam dalma oluyor ordan sonra sallamaya devam etmeyin hemen götürün yatırın ben öyle yaptım bide siz deneyin belki yardımcı olur :) birde karnı tam doyma olmayınca, diş, ateş, huzursuzluk vs olunca da uyanıyorlar bunu da gördüm😶, tabi uyku danışmanları ne der bilmiyorum onlara da sormak lazım benimki kısa zamandaki tecrübe 🤓😁
P

PERİ U. |. S. Ö. ..

11 Eylül 2025 05:49
Duygu Hanım bebeğiniz uyku gerilemesi sürecinde, uykuya dalamiyor olabilir. Uyku boyu desteğin devamını bekliyor. Şu an ufak denemeler yapın ama uyumlu davranmasına bağlı olarak ilerleyebilirsiniz. Ayakta tam dalmadan sallamayi azaltıp temasla uykuya geçirmeye çalışabiliriz. Uykuya geçene kadar sallama devam ettiği için bebek devamlı onu bekliyor. Salınımları azaltmak önemli
B

Burcu Ç. ..

15 Eylül 2025 09:41
17 ayşıkgece anne diye ağlayarak uyanıyor. Elini tutuyorum burdayım diyorum tekrar dalıyor. Gündüz düzeni var. Ama gece en az 3 kere yaşıyoruz bunu
P

PERİ U. |. S. Ö. ..

15 Eylül 2025 09:44
Burcu hanım 18. Ay ayrılık kaygısının en çok arttığı zaman. Aynı zamanda uyku gerilemesi de var. Önce sesli destek verip sonra temas edin sakinleşmezse. Muhtemelen sizi kontrol etmek için uyanıyor orda mısınız diye. Uykudan önce bol bol birebir vakit geçirmeye özen gösterin. Evden çıkarken vedalaşın sizin gittiğinizde geri geldiğinizi gördüğünde güveni de artacaktır
M

Merve Ş. G.

15 Eylül 2025 09:55
Merhaba, kızım 7 aylık dolduğundan beri hep uyku problemimiz vardı. Gece saat başı kalkıyoruz bazen gece uyanınca 2-3 saat uyumuyor. Herkes erken yatırıyorsun diyor ama bebek bu 8buçuk 9u geçmemeye çalışıyorum. 9da uykuya geçmiş olsa bile sabaha kadar 11-12 defa kalkıyor bazen pışpışla tekrar uyuyor bazen emziriyorum bazen ayağımda sallıyorum. Bazen hiçbir şey yapamıyorum çığlık çığlığa ağlıyor. Huy mu ne bu anlamadım
E

Ezgi D.

15 Eylül 2025 19:22
Merhabalar, 19haftaya yeni giriyoruz. Ve bu zamana kadar hep kucakta memeyle ya da pışpışla uyudu, 1 aydır geceleri yatağa yaptırabiliyorum o da aralıklarla uyanıyor. Uyku eğitimi vermeden de yatağında düzenli uyumasına alıştırabilir miyim? Yoksa bunun formülü eğitim mi? Şuan atak dönemindeyiz sanırım zor uykuya dalıyor ama geçeceğini düşünüyorum. 5. Ayda nasıl ilerlemeliyim yani bebişler kendi kendine uyumaya ne zaman geçiyor?
Canısı K.

Canısı K.

16 Eylül 2025 14:16
Merhabalar bebeğim 5 ay 23 günlük sabah 6.30 da uyanıyor gece uykusuna 8-8.30 gibi geçiriyorum. Gün içinde 8-11.30-14.30-17 gibi dört uyku yaptırmaya çalışıyorum ama her biri 30 dakikayı aşmıyor otuzuncu dakika dolduğu gibi uyanıyor gecenin ilk yarısı yarım saatte bir diğer yarısı saatte bir uyanıyor. Uykuya geçirene kadar yeri geliyor bir saat kucağımda gidip geliyorum odada. Gündüz uyku sürelerini nasıl uzatabilirim, geceleri bu kadar sık uyanmasını nasıl azaltabilirim, gün içerisindeki uyku saatlerinde doğru mu ilerliyorum, nasıl bir düzene geçiş yapmalıyım? Yarım saatlik uykular artık beni çok yoruyor ne iş yapmaya fırsat buluyorum ne dinlenmeye gecede aynısı uyku yorgunluğuyla uyanıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻
F

Fatma A.

16 Eylül 2025 22:34
14 haftalık uykuları çok düzensiz gündüz 4.5 uyku yapıyor akşm 11 gibi tam uykuya dalıyor ama 3.5 gibi uyanıyor tekrar uyku rutinini nasıl yapmalıyım ilk bebeğim bi düzen oturtamadım
Ç

Çiğdem G. ..

17 Eylül 2025 05:54
Merhaba, bebegim 3 ay 13 günlük mama biberonla beslenen bir bebek biberonla uyumaya alıştı birkaç kez biberonsuz uyutmaya denedim ancak ağladı. Biberonla uykuya daldiktan sonra biberonu ağzından aliyorum. Gece 8-9 gibi yatıp 6 da kalkıyor, gündüz uykuları 30-45 dk arasi sürüyor. Uzun vadede bu şekilde uyumanın bur sakıncası olur mu? Olursa tavsiyeniz nedir teşekkür ederim. 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir