Uyku Eğitimi

78 görüntüleme
G

Gülşah Ç.

4 Eylül 2025 21:37
Kızım 9 aylık. Biberon verip ayağımda sallayarak uyutuyordum. Yavaş yavaş ayağımdada olsa sallamayı kestim. Pat pat yaparak ve biberonla ayağımda uyuttum. Ama geceleri sık uyanığ biberon istiyordu. Bir hafta önce biberon vermeden emzik verip yatağına yatırıp pat pat ve piş pişle uyuttum. Hemen uyudu ama 1 saat sonra uyandı nr yaptıysam geri uyutamadım. 2 saat ağladı en son biberon verdim. Ertesi güb tüm uykularında yine yatağına yatırıp pış pış pat pat ve emzikle uyuttum. İlk 2 gün 1 kere fekan uyandı sanırım. 4 gündür saat başı tekrar kalkıyor ve biberon vermeden uyumuyor ağlıyor. Diş çıkarıyor ve ishal. Acaba bundan dolayımı uyanıyor yoksa eğitimim işemi yaramadı?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

5 Eylül 2025 05:58
Geliştirmeye çalıştığınız uyku eğitimi yönteminin bu dönemde işe yaramaması, muhtemelen kızınızın yaşadığı diş çıkarma ve ishal gibi fiziksel rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır. Bu tür fiziksel durumlar, bebeklerin huzursuz olmasına ve daha fazla ilgi ve konfora ihtiyaç duymasına neden olur. Uyku eğitiminiz başarısız olmadı, sadece şu an için öncelik, bebeğinizin rahatını sağlamaktır.

Öncelikle bebeğinizin fiziksel rahatsızlıklarını hafifletmeye odaklanın. Ağrı kesiciler veya diş jelleri gibi doktorunuzun onayladığı yöntemleri kullanabilirsiniz. Bebeğinizin ağlamasına neden olan asıl sorunu giderdikten sonra, uyku eğitimine kaldığınız yerden daha kararlı bir şekilde devam edebilirsiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir