Uyku Eğitimi
1171 görüntüleme
H
Hatice Ö.
18 Temmuz 2025 12:34
Merhaba sevgili anneler birkaç annenin mesajı üzerine genel bir başlık açarak ikizlerime kendi verdiğim uyku eğitiminden bahsetmek istedim sizlere. Öncelikle sabırlı olmanız gerekiyor gibi klasik cümleler kurmayacağım size çünkü eminim benim gibi her anne sabırlıdır öyle de olmamız gerekiyor çünkü mini bireyler yetiştiriyoruz elbette ki çok zorlu süreçler ve Zorlu yollardan geçiyoruz her birimiz. Öncelikle uyku arkadaşınız yoksa bir tane uyku arkadaşı edinmenizi tavsiye edebilirim, ve bebeğinizin ayına uygun uyku uyanıklık sürelerine not almanızı kaçta uyumasi kaçta uyanması gerekiyor bunları not almanızı istiyorum, ben uyku eğitimi verdiğimde bebeklerim 6. aya yeni girmişlerdi yani o atak süreçlerini geçirdikten sonra verebilirsiniz. Eğitime ilk geceyle başladım ve muhakkak bir tane karartma perdesi edinin daha kolay uykuya geçiyorlar, ben hiçbir zaman uyku rutini yapmadım ama uyku rutini yapmak isteyen yapabilir duşunu aldıran aldırabilir, benim düzenim akşam uykusuna geçmeden önce 15 dakika öncesinde sesli oyuncakları kaldırıyorum alt değişimlerini yapıyorum, kıyafeti değişecekse kıyafetlerini değiştiriyorum ve götürüyorum odalarına besleyip yataklarına yatırıyorum. İlk etapta yatırdığınızda ağlayabilir onu yatırmadan önce sevin okşayın yanında olduğunuzu hissetsin bebeğiniz, yatağa yatırdınız anneler yatırdıktan sonra birkaç dakika bekleyin mizirdanmalar olabilir bunlar normal eger ağlamalar başlarsa elinizi poposuna koyup yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz, sevebilirsiniz yataktan, ama yapmamanız gereken bir şey var üzerine sakın eğilmeyin sizi görecek şekilde yanına oturun ( ben paralel oturuyorum genelde ) saçını sevebilirsiniz, sırtını sevebilirsiniz, sevdiği bir ninni varsa onu soyleyebilirsiniz, onun yanında olduğunuzu hissettirin bebeklerinize eğer ki bütün bunlara rağmen hala sakinleşmiyorlarsa piş pat yöntemine geçin ( eliniz poposunda piş piş diyerek vurun ). Piş pata en az 3 dakika devam edin az sustu diye hemen bırakmayın, 3 5 dakika piş pat yaptıniz sakinledi bebeğiniz önce pat patı kesin sonra piş pişi kesin, baktınız yine ağlamaya devam etti yine aynı şekilde piş pat yöntemini uygulayın, ağlama şiddeti artarsa kucağınıza alıp sakinleştirebilirsiniz bunu maksimum 30-45 dakika yaptim. Odadan çıkardım sakinleştirdim yarım saat ve sonra yine denedim. İlk gün bebeğimin ikisi de ağladı hatta biri çok ağladı ve ağlarken öksürmekten kustu ama yılmadım o gün kendi eski yöntemimle sallayarak uyuttum ertesi gün gündüz devam ettim yine aynı şekilde gece de 20 defa bu şekilde bebeğimin bir tanesine tekrarladım çünkü bebeğimin biri dönmeyi öğrendi o süreçte ve çok inat bir bebekti, 3 gün hiç es vermiyorsunuz anneler ben bir ay dışarı hiç çıkmadım, misafir kesinlikle kabul etmeyin, ilk gün çok zor geçiyor 2. Gün biraz daha iyi geçiyor ama genel olarak 3 gün zor geçiyor ama 3 günün sonunda ağlama süreleri uykuya geçme süreleri kısalıyor, ve başaracağıni anlıyorsun. O zamanları hatırlıyorum da gerçekten kafama çok takiyordum çok yoruluyordum. Gurbette yaşıyorum ailem çok uzakta ve basarmam lazımdı ve başardım şimdi iyi ki diyorum. Ve bir annenin kendine yapabileceği en güzel şey kesinlikle uyku eğitimi vermek. Azminiz ve sabrınız bol olsun sevgili anneler, kolay gelsin 🌸
K
Kevser Ç.
18 Temmuz 2025 14:12
Bebeğim 7 aylık akşam 9 gibi uykusuna yatırıyorum ama muhakkak 11 3 ve 5'te uyanıyor bu durum normal mi yani bu gece uyanmaları uyku eğitiminden sonra son buldu mu
H
Hatice Ö.
18 Temmuz 2025 18:37
Gündüz kaç uyku yapıyorsun ve ne kadar uyutuyorsun bu çok önemli, 7 aylık bir bebek gündüz iki uyku yapmalı ilk uyku Max. 2 saat ama ideali 1.5 saat, 2. Uyku Max. 1 saat olmalı, ve en önemlisi desteksiz uyutuyor olman lazım, ben desteksiz uyutmadan önce ayakta sallıyordum sabaha kadar sallamisligim var bazı günler eşim nöbette oluyordu eve gelmiyordu birini uyutup koyup diğerini uyutuncaya kadar diğeri uyaniyordu özellikle 4. Ay atağında 5 gün günde Max 1 saat uyku ile ayakta kaldim ne zaman ki uyku egitimi verdim yaşadığımı hissettim gece uyanmalari bitti, destekli uyutuyorsan uyanmasinin sebebi uyku döngüsünde uyanıp aynı desteği istemek, eğer ki beslenmek için uyaniyorsa o uyanmadan rüya öğünü olarak besleyebilirsin

Zeynep U. ..
18 Temmuz 2025 19:58
Kızım 8 buçuk aylık gündüz uyku sürelerine dikkat ediyorum uyku penceresine de dikkat ediyorum beşinci aya kadar uyku düzenimiz çok güzeldi sonra bozuldu ve bi daha asla düzelmedi hem geç uyuyor hemde gece çok sık uyanıyor emerek uyuyor muhtemelen öyle desteksiz uyutmaya başladıktan sonra gece uyanmalarınız nasıl oldu gece beslenmesini nasıl yaptınız
H
Hatice Ö.
18 Temmuz 2025 21:11
Emerek uyuduğu için gece meme için uyanması normal, desteksiz uyku ile diş sancısı yada herhangi hastalık durumu olmadığı sürece gece boyunca kalkmazlar, ben akşam 8 de uyutuyorum sabah 6.30 7 gibi kalkarlar, gece beslenmesini 8. Ayda kestim ama öncesinde 8 de besler yatirirdim gece 12 yada 1 de rüya öğünü yapardım, beslerken uyanırsa yatağına geri koyduğumda uyumaya devam ederlerdi, simdi bazı geceler uyanıyorlar ağlıyorlar su içiyorum geri uyuyorlar
D
Didem S.
18 Temmuz 2025 21:31
Beş aylık bebeğim var benimde sadece formül mama besliyorum günde 5-6 biberon içiyor. Uykularını da bu sayede takip ediyorum.mesela 11 de içiyor mama bir yada bir buçuk saat sonra sersemleşip huysuzlanıyor. Uyutuyorum ozaman.Ama gündüz uykuları çok az 20 dakika 15 dakika gibi yapıyor gece uykusunu da iyi uyuyor uyanmıyor neredeyse. Öğlenleri bazen benimde uykum geliyor beraber yatıyoruz o zaman mesela 15 dakika değil de 30 dakika 40 dakika uyuyor. Bilmiyorum ya ben yanlış mı yapıyorum acaba
K
Kübranur ..
18 Temmuz 2025 21:34
Merhaba kendi adıma çok teşekkür ederim yardımınız için 🙏🏼 benim bebeğim 8 aylık memede ya da ayakta sallayarak uyuyor ddefalarca denedim emzirip yatağına koymayı onu sakinleştirmeyi ama yatağına koyduğum anda kızıl kıyamet kopuyor ve ne yaparsam yapayım susmuyor bir elimle sırtına dokunarak saçını okşayarak diğer elimle pat pat yaparak da denedim kendini ordan oraya atıyor sinirden ne önerirsiniz peki
H
Hatice Ö.
20 Temmuz 2025 15:54
Didem Hanım uyku uyanıklık sürelerine dikkat etmelisiniz, ben biberon ile mama yada anne sütü farketmeden besleyip direk yataklarına koyuyorum ve odalarında gündüz de olsa gece de olsa karartma perdesi kullanıyorum, dilerseniz bir de bu şekilde deneyin
H
Hatice Ö.
20 Temmuz 2025 16:03
Kübra hanım uyku eğitimini vermeye karar verdiğinizde sabrınızı en üst seviyede tutmanız gerek, istikrar çok önemli, uyku arkadaşınız yoksa bir uyku arkadaşı edinin bir iki gün sizinle uyusun oyuncak kokunuz sinsin, bebeğinizi emzirirken eline verin onu kesfetsin burnuna doğru götürün kokunuzu alsın o şekilde yatırın yatağına agladiginda da gerekirse defalarca sakinlestireceksin malesef başka bir çözümü yok. Ya eski yöntemle uyutmaya devam edeceksin ya da istikrarlı ve sabırlı olup eğitimi vermeye devam edeceksin. Benim bebeklerim den biri çok inatçı eğitim safahatinde 1.5 saat ben sakinleştirdim o ağladı ben sakinleştirdim o ağladı en son 20 saymistim sakinlestirme sayımızı ama alıştı, çünkü ben çok kararlıydım bir kere taviz versem belki de bende hala sallayarak uyutuyor olurdum
B
Beyza ..
20 Temmuz 2025 18:30
Yani ben denedim besigine koydum ama mizmizlaniuor mu icten mi agliyor anlayamadim açıkçası icten agliyor gibi geliyor bana hep çünkü kucağıma aldigimda da zor sustu ve yatağından nefret etmeye basladi mesela oyun oynasın diye koyduğumda bile artık agliyor ne ya0acagim bilmiyorum bend3 vazgeçtim bu yüzden dış acısı var sonrasındaki baslamaliyim acaba
G
Gülten Y. ..
21 Temmuz 2025 08:20
Hatice hanım tavsiyeleriniz için teşekkürler uyku eğitimi vermeyi ben de çok istiyorum her yerde araştırdım ama sizin kadar açıklayıcı ve anlaşılır bulamamıştım. bebeğim 4 aylık 6. Ay civarlarında ben de düşünüyorum bir salincagimiz var elde yaptığımız sadece onda sallanarak uyumayı seviyor önceden kucagmda uyurdu yanına yatardım çok güzel uykuya geçiş yapardi ama şu 4. Ay atakları geldi geleli kucagimda da sakinleşmiyor, bazen salıncakta bile sakinleşmiyor. Dün gece boyunca salladım fakat salincak durduğu anda uyandı.Uyku gerçekten her şeyden önemliymiş onu anladım gündüzleri uykularını rahat yaparsa bütün günüm gece de dahil rahat geçiyor ama bir gün uykusu iyi değilse o gün bize zehir oluyor.
H
Hatice Ö.
21 Temmuz 2025 08:31
Beyza hanım mizmizlanma ile ağlamayı farkedersiniz, mizmizlanmalarda beklemelisiniz hemen müdahale etmeyin ağlamaya dönerse müdahale edersiniz, gerekirse tekrar tekrar piş pat yöntemini uygulayın, yatağına sadece uyku için götürün alışsın diye oyun oynatmayin uyandıktan sonra birkaç dakika uyku arkadaşı ile oynamasına izin verin, diş süreci geçtikten sonra tekrar denersiniz ama istikrarlı olmalısınız
L
Leyla I. A.
21 Temmuz 2025 16:53
Merhabalar bu konu hakkında sizden daha detaylı bilgi alabilir miyim 🌸
S
Sena N. D.
21 Temmuz 2025 16:57
Bebeğim 10 aylık beşiğine koyduğum anda dönüp emekleyerek bir o yana bir bu yana kaçıyor sakinleştirip orada tutmam mümkün olmuyor ki
H
Hatice Ö.
21 Temmuz 2025 17:07
Gülten Hanım 4. Ay atakları geçtikten sonra 5. Ayda öncelikle uyku saatlerini düzenleyip 6. Ayda uyku eğitimi verebilirsiniz, atak döneminde uyku eğitimi vermeniz zaten imkansız ataklar geçince biraz daha iyi olur
H
Hatice Ö.
21 Temmuz 2025 17:07
Tabi Leyla hanım nasıl yardımcı olabilirim
H
Hatice Ö.
21 Temmuz 2025 17:09
Sena Hanım benim ikiz bebeklerim de yataklarına koyduğum gibi kalkıyor nadirdir yatarak kaldıkları, emekliyorlar yatak icerisinde oturuyorlar baş aşağı bakıyorlar ayağa kalkıp yürüyorlar korkuluklara tutunup, 10 dakika sonra uyumuş oluyorlar ben hiç müdahale etmiyorum bekliyorum, eğer bebeğiniz aglamiyorsa sizde müdahale etmeden bekleyin
B
Buket
21 Temmuz 2025 17:35
Benim bebeğimi sallarsam dizimde yatıyor normalde uyumuyr bıraktığım an uyaniyr
H
Hatice Ö.
21 Temmuz 2025 19:28
Buket Hanım bebeğiniz Uykusundan sallanmak için uyanmiyorsa ve sizin hayatınızı olumsuz etkilemiyorsa sorun yok demektir
S
Seda D.
31 Temmuz 2025 07:01
Hatice Hanım bilgilendirmeniz için çok teşekkürler gece ve gündüz uykularını aynı yatakta mı yapıyordunuz acaba ve memede uyuyan bebeğim için nasıl bir yol izlemeliyim sizce
H
Hatice Ö.
1 Ağustos 2025 10:18
Evet Seda hanım kendi yatağı dışında hiçbir yerde uyutmadim eğitimi bitirdikten sonra dışarı da bebek arabasinda uyuttum, uyku rutininiz varsa uygulayın odasına götürün loş ışıkta emzirin sevin sonrasında yatağına bırakın ve ağladıkça yanında olduğunuzu hissettirin ve piş pat yöntemini uygulayın, tekrar tekrar bunu uygulayabilirsiniz istikrarlı olun taviz verirseniz başa dönersiniz