Uyku Düzeni
92 görüntüleme
E
Ezgi Ç. V.
19 Eylül 2025 13:23
Merhaba, 2 aylık bebeğim var ve son 1 haftadır gündüzleri fazla uyuyor gibi geliyor.
Sabah 6-7 arası uyanıyor, 9 gibi tekrar uyuyor yaklaşık 1saat, sonrasında 1-1.5 saat uyanık kalacak şekilde birer saatlik, 2 saati aşmayan şekilde uyuyor.
Önceden sürekli uyanıktı, 5-10dk kestiriyor sonra uyanıyordu, süt arttırması için solgar vitamine başladım acaba vitamin mi sebep oldu uyumasına yoksa normal düzene mi geçti anlayamıyorum.
Günde 4-5 gündüz uykusu normal midir? Akşamları 9-10 arası uyuyor ve gece uykusu her zaman düzenliydi.
Sabah 6-7 arası uyanıyor, 9 gibi tekrar uyuyor yaklaşık 1saat, sonrasında 1-1.5 saat uyanık kalacak şekilde birer saatlik, 2 saati aşmayan şekilde uyuyor.
Önceden sürekli uyanıktı, 5-10dk kestiriyor sonra uyanıyordu, süt arttırması için solgar vitamine başladım acaba vitamin mi sebep oldu uyumasına yoksa normal düzene mi geçti anlayamıyorum.
Günde 4-5 gündüz uykusu normal midir? Akşamları 9-10 arası uyuyor ve gece uykusu her zaman düzenliydi.
B
Büşra T.
19 Eylül 2025 14:51
Gece kaç saat uyuyo bebek gece uykularını etkıloyarsa o sıkıntı

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Eylül 2025 08:21
Merhaba 🌼 Bebeğinizin gündüz uykularının uzaması ve daha düzenli hale gelmesi çok olumlu bir gelişmedir ve bu durumun bir vitaminle ilgili olmasından çok, bebeğinizin **uyku döngülerinin olgunlaşmasından** kaynaklandığı söylenebilir. Bebeğiniz artık kendi kendine daha uzun süre uyumayı öğreniyor ve bu, gelişimsel olarak normal bir adımdır.
-Gündüz uyku sayısının 4-5 olması bu ay için çok uygundur.
-Gündüz uyku sayısının 4-5 olması bu ay için çok uygundur.
E
Ezgi Ç. V.
20 Eylül 2025 08:46
Fatma hanım cevabınız için teşekkürler