Uyku Arkadaşının Psikolojik Açıdan Güvenilirliği
111 görüntüleme
S
Sümeyye S.
16 Eylül 2025 12:32
Uyku arkadaşıyla ilgili bir soru sormak istiyorum ben. Uyku arkadaşı olması adına bir ürün almak istiyoruz. Psikolojik açıdan da güvenilir olması için dikkat edilmesi gereken bir şeyler var mı acaba? Yani soru saçma olur mu bilmiyorum ama almayı düşündüğümüz bir ürün var. Tavşan, ürünün materyali %100 pamuk, gözleri, burnu nakışlı (düğme vs. değil). Yüzünde bir ifade olması gerekiyor mu mesela ağzı yok ama başka bir üründe gülümser şekilde bir ağız işlenmiş. Kiminin elbisesi var pembe mesela ya da pantolon, gömlek, tulum dikkat etmek gerekir mi buna? 7 aylık kız bebek için bakıyoruz. Kusura bakmayın her şey bitti bu mu kaldı gibi oluyor ama obsesiflikte buraya da geldik.
S
Sevgi S.
16 Eylül 2025 12:48
bahsettiğiniz tarzda bir tavşan aldım bende kızıma çok seviyor uyurken sarılarak uyuyor 5 aylık bebeğim bilmiyorum sorun olacağını düşünmüyorum
F
Fatma S. ..
16 Eylül 2025 13:08
Ürün çocuk için güvenli olduktan sonra onlara çok dikkat etmeye gerek yok bence. Yıkaması kolay olsun ve daha sonra ihtiyacınız olursa tekrar bulabileceğiniz bişey olsun yeterli.kızım 3.5 yaşında mesela amigurumi bebeği var hem onunla uyuyor hemde heryere onunla gidiyor o yüzden ben yedeğini yaptırdım o bizim kıymetlimiz 😂
S
Sümeyye S.
18 Eylül 2025 12:01
Erkek kardeşim’in Bugs Bunny figürü peluş uyku arkadaşı vardı eğer yanlış hatırlamıyorsam ilkokul çağında da onunla uyuyordu ne zaman bıraktı hatırlamıyorum. Onun uyku arkadaşı ilişkisinden etkilendim heralde o yüzden iyice düşünüyorum. 😅 Kız bebeğe kız bebek, erkek bebeğe erkek bebek olmalı mı falan gibi bilmiyorum. Buradaki psikolog arkadaşlar görüp belki cevaplar diye de bir yazayım dedim. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Yıkama konusu ve aynısından bir tane daha olması da dikkat etmek gerekenlerden Fatma Hanım çok haklısınız. 😊
F
Fatma S. ..
18 Eylül 2025 12:49
Babaannesi doğduğunda tavşan yaptırmıştı sonra kuzu sonra kedi en son bebek. Kızım bebeği tercih etti. Şimdi erkek kardeşi oldu onada erkek bebek yaptırdık kızım arada onunla da uyuyor. Kendi bebeğinin adı Elif, kardeşininkine hangi ismi koyduysak kabul etmedi onada erkek olan elif diyor 😂 zamanla sizinki de kendi seçebilir o zamana kadar siz bir arkadaş bulursunuz eminim 🌸