Uyku
150 görüntüleme
R
Rumeysa Ş.
23 Ekim 2025 19:44
Bebeğim 37 günlük. Uykudüzenş hiç yok neredeyse. Ne yaparsam yapayım uyumuyor kucağımdan indirdiğim an uyanıyor sürekli kısa uykularla 10-15 dklık uykularla gün boyu duruyor ve sürekli emmek istiyor emiyor kusuyor çünküfazla geliyor vermeyince de ağlıyor bu durum normal mi nasıl uyutabilirim
S
Sümeyra s.
23 Ekim 2025 19:49
7 aylık kızım hala uyumuyor. Bu durum gayet normal bir gün geçer herhalde 🥲
G
Gülnaz K. V.
23 Ekim 2025 19:54
Bazı zamanlar ihtiyacı var. Kucaga alışmasın diye indirmeyin. Benim bebeğim 4 aylık olacak ilk zamanlar biraz zorlayıcı olabilir çünkü onunda yaşamının ilk günleri. Ben kucakta güvenli bir şekilde uyutuyordum yeterki uyusun. Uyku uykuyu getirir aslında. Gazıda vardır onuda mutlaka çıkarın bazıları fazla gazlı olur uyuyamaz. Gaz damlası alın eczaneden ya da doktorun önerdiği. Ben kullandım çok iyi geldi düzene girmeye başladı.
G
Gülnaz K. V.
23 Ekim 2025 19:57
Reflü yastıgı alın ondan da kusuyor olabilir. 6. Aydan sonra düzene girmeye başlarlar ama bu durumu azaltmak için dediklerime bakın mutlaka.benim bebeğim gazdan dolayı uykudan ağlayarak uyanırdı. Korktum doktora götürdün gazı varmış meğersem ve damla önerdi doktor kullandım bi kaç güne misler gibi düzelmeye başladı

Melek M.
23 Ekim 2025 19:57
Daha çok küçük. Siz çıkardığınızı sanıyorsunuzdur ama muhtemelen hala bir yerlerde gazı vardır. Benim bebeğim de böyle çünkü. Eşimle birlikte dönüşümlü bir kaç kere gazını çıkardıktan sonra beşiğe koyunca uyuyor
G
Gülnaz K. V.
23 Ekim 2025 20:00
Rahatlatan müzik olarak meditarsons türkçe youtube sayfasındaki müziklerden birini dinletiyordum işe yarıyordu gerçekten işe yarardı. İlk aylar öyle uyuttum hep sonradan azalıyor zaten bağımlı olmuyor
G
Gülnaz K. V.
23 Ekim 2025 20:01
Gazı oldugu için emmek istiyor aslında. Çünkü Ağrısını emmek hafifletiyor gazını çıkarın
R
Rumeysa Ş.
23 Ekim 2025 20:01
Gazını sürekli çıkarıyoruz dikkat ediyoruz aslında ama daha var belki de olabilir. Kucağıma alışması sıkıntı değil de derin ve uzun süreli uyumadığı için endişelendim bebek yani bu uyuması lazım ama bir türlü uyumuyor çaresiz kaldım 🥺
R
Rumeysa Ş.
23 Ekim 2025 20:03
Yatağını da açılı kullanıyoruz aslında kusmasın diye ama yatağında doğru düzgün uyumadığı için faydası olmadı 🥲
G
Gülnaz K. V.
23 Ekim 2025 20:06
Yeteri kadar çıkaramıyordır. Ağızdan çıkaramadığı gaz bağırsağa iniyor yani böyle böyle rahatlayacak.fazla gazlı olabilir devam edin. Dedikleriniz gaza işaret ediyor gibi

Melek M.
23 Ekim 2025 20:06
İlk aylar bebişler annesini kendi vücudunun bir parçası sanıyorlar. Aslında güvenli bağlanma açısından kucakta durması kucağa alışacağı anlamına gelmiyor. Büyüklerimiz hep alıştırmayın diyorlar ama bebeğin anne kokusuna ihtiyacı var. Ama kusmasına bir şey diyemeyeceğim onu bence doktorunuza danışın
R
Rumeysa Ş.
23 Ekim 2025 20:09
Teşekkür ederim dikkat edicem inşallah iyi gelir
E
Evrim U.
23 Ekim 2025 20:30
uyuttuğunuz ortam olabildiğince karanlık olsun henüz çok küçük gazını iyice çıkarıyorsanız başka bir problem yoktur diye düşünüyorum geçmiş olsun sağlıkla büyüsünn
R
Rumeysa Ş.
23 Ekim 2025 20:32
Teşekkür ederim inşallahsadece gazdır
Z
Zeynep S.
23 Ekim 2025 20:59
Bizimki de ilk baslada temasli uyumak istiyordu ve biraktigimiz anda uyaniyordu. Muhtemelen vucudumuzun isisi gaz sancisini hafifletiyordu. Annem surekli kucaga alistirdigimi soyleyip durdu ama ben yine de aldim kiyamayip, iyiki de almisim. O donem de geciyor cunku. Cok gazliydi zamanla azaliyor, 3.ayda hala bitti diyemem. Ama bu durumun en zoru gece yatirma kismi oluyor. Guvenli yatis bebek tek basina ve sirt ustuyken oldugu icin gece cok iskence cektik