Uyku
145 görüntüleme

Ülkü A. B.
23 Ekim 2025 05:39
Merhaba, bebeğim tam 3 buçuk aylık. Gece uykuları güzeldi şimdi asla uyumuyor. Saat başı uyanıyor. Her zaman yaptığımız rutine sadığız neden böyle oldu anlamadım. Öyle olan Var mı sebebi nedir
B
Büşra T.
23 Ekim 2025 05:58
Atak dönemi
S
Seda ..
23 Ekim 2025 19:02
Bizdede aynen böyle oldu 2.5 aylıkken uykuları düzenliydi 3.5 ay olunca bir anda bozuldu saat başı kalkmaya başladı bu aylarda hem diş sancısıda başlıyor ondanda olabiliyo ve atak dönemi uyku gerilemesi oluyor bebeğim 5. Ayına girmek üzere biraz düzeldi uykular.

Ülkü A. B.
24 Ekim 2025 05:15
Bu kadar uzun mu sürüyor

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
24 Ekim 2025 06:02
Merhabalar🌼4. Ay atağına girmiş olabilirsiniz

Ülkü A. B.
25 Ekim 2025 05:38
Merhaba Fatma hanım ortalama tekrar düzene girmesi ne kadar zaman alıyor

Ümran A.
25 Ekim 2025 05:41
Merhaba ülkü hanım
Muhtemeken atak haftasındasınız , bebekten bebeğe değişiyor süresi. Benim kızımda bir hafta kadar sürdü tam düzeldi derken diş sancısı başladı 2-3 haftadır da diş yüzünden geve uykumuz yok :(
Umarım çabuk geçer sizin süreciniz 🙏🏻
Muhtemeken atak haftasındasınız , bebekten bebeğe değişiyor süresi. Benim kızımda bir hafta kadar sürdü tam düzeldi derken diş sancısı başladı 2-3 haftadır da diş yüzünden geve uykumuz yok :(
Umarım çabuk geçer sizin süreciniz 🙏🏻

Fatma U.
25 Ekim 2025 05:53
3 buçuk aylık bir bebeğin daha önce iyi olan gece uykularında aniden ortaya çıkan ve saat başı tekrarlayan uyanmalarla karakterize bir uyku gerilemesi yaşadığını göstermektedir. Bu durum, genellikle 4. ay civarında ortaya çıkan ve bebeğin uyku döngülerinin yetişkin döngülerine benzemeye başlamasıyla ilgili gelişimsel bir sıçramadan kaynaklanır. Bebek artık hafif ve derin uyku döngüleri arasında geçişte zorlanmakta ve bu geçişlerde güvende hissetmek için uykuya daldığı andaki dışsal desteği (sallama, emzirme, kucak) talep etmektedir. Rutininizin bozulması, bebeğinizin yeni uyku düzenine adapte olmakta zorlandığını düşündürür. Bu uyku gerilemesi dönemini yönetmek için, öncelikle sabırlı ve tutarlı olmanız faydalı olacaktır. Saat başı uyanmalarda hemen eski rutinlere (sallama, kucak) dönmek yerine, bebeğinize kendi kendine sakinleşmeyi öğretme fırsatları yaratınız. Bebeğinizi yatağına uykulu ama uyanık bir halde yatırınız ve uyandığında hemen kucağa almayıp, yatağında nazikçe teselli etme yöntemlerini (elinizle pışpışlama, hafif sesle konuşma) deneyebilirsiniz. Bu tutum, onun uyku döngüleri arasında desteksiz geçiş yapabilme yeteneğini pekiştirecektir. Ayrıca, uyanıklık pencerelerini yaşına uygun kısa sürelerde tutmaya dikkat edebilirsiniz

Fatma U.
25 Ekim 2025 05:54
tekrar düzene girmesi bebeğinizin mizacına ve gelişimine bağlı değişebilir. ortalama veriler 2 haftada düzene tekrar döndüğü yönünde

Ülkü A. B.
25 Ekim 2025 06:31
Çok çok teşekkür ederim