Uyku

150 görüntüleme
E

Elif ..

5 Ekim 2025 11:39
Aranızda bebeği gündüz uykusuna asla derin dalamayan çok kısa uyuyan varmı
Z

Zehra Ç.

5 Ekim 2025 12:13
Benim bebeğim 3,5 aylık sadece yarım saat uyuyor.. bir türlü uzatamadım süreyi
E

Esmahan K.

5 Ekim 2025 12:14
Bebeğim 7.5 aylık maksimum yarım saat uyuyor. Bu bir de uyku süresinin uzamış hali
E

Elif ..

5 Ekim 2025 12:26
Benim bebeğim 3 buçuk aylık asla gündüz derin dalmıyor ve çıt sesine uyanıyor nasış çözerim bilemedim
E

Elif ..

5 Ekim 2025 12:26
Ve uyku süresi çok kısa
Z

Zehra Ç.

5 Ekim 2025 12:44
Bizimki ses olmasa da uyanıyor. Tamam diyorum hemen uyutmayalım 60 dk sonra uykusu geliyor yine huysuzlanıyor bu döngü hiç bitmiyor 🤦🏼‍♀️
E

Elif ..

5 Ekim 2025 14:25
O zaman inşallah bu aya özel bir durumdur dertler aynı
Ü

Ümmü M.

7 Ekim 2025 00:09
10 aylık erkek gündüz çok kısa uyuyor çıt sesine uyanıyor sallamadan uyuyamıyor gece birkaç kere uyanıp oturuyor oyun oynamak istyor çözüm bulamıyorum
Z

Zeynep K. ..

10 Ekim 2025 19:48
15 aylık hala kısa uyku max 30 dk
N

Naime

10 Ekim 2025 20:22
5 aylık yarım saat uykudu
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

13 Ekim 2025 06:35
Merhabalar 🌼 Gündüz uykusuna derin dalamayan ve çok kısa (genellikle 30-45 dakika) uyuyan bebekler, uyku döngüleri arasındaki geçişleri kendi başlarına yapma becerisini henüz geliştirememiş olabilirler. Bebekler, uykuya daldıktan kısa bir süre sonra hafif uyku evresine geçerler ve dış etkenler (ses, ışık, veya destek eksikliği) nedeniyle kolayca uyanırlar. Eğer bebek, uykuya dalarken sallanma, emme veya kucakta olma gibi bir dış desteğe alışmışsa, her uyanışta bu desteği talep eder ve uyku süresini uzatamaz. Gündüz uykusunun kısa olması, gece uykusunda da aşırı yorgunluğa yol açabilir. Bebeğinizin gündüz uykularını uzatmak için uyku ortamını tamamen karanlık ve beyaz gürültü ile desteklemenizi öneririm. En önemlisi, bebeğinizi uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına yatırarak kendi kendine dalmayı öğrenmesine fırsat veriniz. Eğer 30-40 dakika sonra uyanırsa, hemen kucağınıza almak yerine kendi yatağında sakinleşmesi için 5-10 dakika destekleyin (dokunma, şşş sesi). Tutarlı bir şekilde bu yöntemi uygulayarak, kısa uyku döngüsünden sonra tekrar uykuya geçiş yapma becerisini geliştirmesini sağlayabilirsiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir