Uyku
67 görüntüleme
H
Hilal B.
2 Ekim 2025 09:17
Bebeğim 16 aylık ve 6. Ayından beri gece farklı saatlerde uyanıyor ve minimum 1 saat ayakta kalıyoruyumuyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
2 Ekim 2025 11:58
Merhaba 🌼Bu problem derinlemiş bir uyku birliği (uyku assosiasyonu) bağımlılığı ve yanlış uyku alışkanlıkları ile ilişkilidir. 16 aylık bir çocuğun gece uyandığında minimum 1 saat ayakta kalıp uyuyamaması, uykuyu sürdürmek için dışsal bir uyarana (muhtemelen sallama veya yoğun ebeveyn ilgisi) ihtiyacı olduğunu gösterir. Bu durum, gece terörleri veya uyku döngüsü bozuklukları ile karıştırılabilen ancak genellikle bağımsız uyuyamama probleminden kaynaklanan kronik bir yorgunluk döngüsüdür. Kendinizi çaresiz hissetmeniz çok doğaldır. Öncelikle, gece uyanmalarında onu ayakta tutmaktan veya sallamaktan kesinlikle kaçının. Bebeğinizin beynine, uykunun ayakta değil, yatarak gerçekleştiği mesajını vermelisiniz. Uyandığında, onu kendi yatağında bırakarak, kısa ve sakin sözlerle güvence verin ve yatağına nazikçe dokunarak sakinleşmesini sağlayın. Gündüz uykusuna ve gece uykusuna geçişte de uykulu ama uyanık olarak yatağına koyma kuralını tutarlı bir şekilde uygulayabilirsiniz.
H
Hilal B.
2 Ekim 2025 15:03
Çok ama çok teşekkür ederim
B
Beyza ..
2 Ekim 2025 19:28
Yani sakinleşemiyorsa ne yapacağız peki benim bebegim 11 aylık mesela ve asla meme almadan uyumuyor çok ağlıyorgece emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum ama bu olayı nasılanlatacağımı bilmiyorum etinden parça koparıyormusuz gibi ağlıyor çünkü