Uyku
166 görüntüleme
G
Gamze .. A. ..
19 Eylül 2025 17:09
Oğlum 3 ay 17 günlük gece 2 saatte bir uyaniyor ve gündüzleri de çok kısa uyuyor nadiren 2 saat falan uyuyor normal mi acaba
H
Hülya A. ..
19 Eylül 2025 17:50
4 aya kadar düzenli bir uyku beklenmez diye biliyorum ben.
G
Gamze .. A. ..
19 Eylül 2025 17:58
Bazi yerlerde 8 saate kadar uyuyabilir diyorlar ondan dolayı bilemedim

Cihan K. ..
19 Eylül 2025 18:12
Osman hoca 90 günü tamamlamış bebeğin gece 8 saate kadar sorunsuz uyuyabilecegini söylüyor. 2 saatte bir uyanıyosa muhtemelen bir sıkıntısı vardır diyor. Belki gaz, belki başka bir şey. Gündüz uykuları da bu dönemde düzensiz olması normal. Benim kızım da bazen uzun bazen kısa uyurdu çok dengesidi. 5. Aya yaklaştık yeni yeni düzene giriyor uykusu
G
Gülçin E.
19 Eylül 2025 18:12
Beni. Oğlum da 3 ay 13 günlük gece uyuyor ama gündüzleri yarım saat 3 uyku anca yapıyor bir türlü uzun uyutamıyorum ve hala gaz sancılarımız var 🥺
G
Gamze .. A. ..
19 Eylül 2025 18:24
Bizimde öyle gaz sancısi var gunduz bazen 5 dakika bile zor uyuyor gözünü kapatip açıyor gecede erken uykuya geçiyoruz ama 3 saatten sonra artık 1 saate 2 saatte bir uyanıyor kucak istiyor yada mama veriyorum biraz bir iki emip uyuyor buda çok yorucu oluyor
G
Gülçin E.
19 Eylül 2025 18:32
Diş mi çıkartıcaklar niye düzene giremedik anlamıyorum
G
Gamze .. A. ..
19 Eylül 2025 18:37
Kaşınma oluyor mu sizde bizde el sürekli ağzında ama arada bir baya sinirleniyor belkide diş yüzünden bilemiyorum
G
Gülçin E.
19 Eylül 2025 18:39
Bizde de öyle elini kıp kırmızı yapıyor bazen damaklarına bastırmaktan 😮💨 diş kaşığısıyla kaşıyınca hoşuna gidiyor ama bir süre sonra ağlamaya başlıyor bende yapsam mı yapmasam mı karıştım

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
20 Eylül 2025 08:15
Merhaba 🌼 3 buçuk aylık bir bebeğin uykusunun düzensiz olması oldukça normaldir. Bu dönemde bebekler uyku döngülerini ve çevreye verdikleri tepkileri öğrenirler. Sizin yaşadığınız yorgunluk hissi de bu sürecin doğal bir parçasıdır.
-Bu dönemi yönetmek için **sakin bir uyku rutini** oluşturabilirsiniz. Örneğin; her gün aynı saatlerde banyo, masaj ve ninni gibi aktivitelerle bebeğinize uyku vaktinin geldiğini gösterin. Ayrıca, onu **uykulu ama henüz tam uyumamışken** yatağına yatırmayı deneyin. Bu, kendi başına uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Tutarlı bir yaklaşım, bu süreci kolaylaştıracaktır.
-Bu dönemi yönetmek için **sakin bir uyku rutini** oluşturabilirsiniz. Örneğin; her gün aynı saatlerde banyo, masaj ve ninni gibi aktivitelerle bebeğinize uyku vaktinin geldiğini gösterin. Ayrıca, onu **uykulu ama henüz tam uyumamışken** yatağına yatırmayı deneyin. Bu, kendi başına uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Tutarlı bir yaklaşım, bu süreci kolaylaştıracaktır.
G
Gamze .. A. ..
23 Eylül 2025 08:35
Merhabalar u yku rutini sağlıyorum o saatte de uyuyor ancak uzun sürmüyor yatağa yattığıan uyanıyor kucağımda yatınca uzun uyuyor
E
Edanur D.
23 Eylül 2025 12:45
3 ay 9 gunluk aynı şeylerı 1 haftadır yasıyorum