Uyku
204 görüntüleme
H
Hülya A. ..
14 Ağustos 2025 10:03
Arkadaşlar oğlum 3 ay 27 günlük ve nerdeyse 2 aylık olduğundan beri gündüz uykuları 30 dk . Ne yaparsam yapayım uyanıyor ve doğal olarak akşama doğru çok huysuz oluyor . Aranizda bu durumu yaşayan oldu mu daha zamanla düzeliyor ve uzuyor mu ? Yoksa böyle alışkanlık yapar mı yani hep böyle mi devam edecek? Fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var..

Rabia N. Ç. ..
14 Ağustos 2025 10:10
Benim bebeğim 4 ay 1 haftalık 1.5 aydan beri gündüz uyumadı uyusa da 20 dakikayı geçmedi ve hala öyle keşke bir cozumu olsa çünkü gerçekten çok zor
H
Hülya A. ..
14 Ağustos 2025 10:12
Buyudukce düzelir diye umut ediyorum ama
A
Ayşenur G. ..
14 Ağustos 2025 10:22
8 aylık bebeğim. 2. Aydan itibaren yarım saatlik gündüz uykuları vardı. Gece deliksiz uyur hiç kalkmaz bebekliginden beri böyle ama gündüz uykusu çok çok az. Şu an yarım saatlik 2 gündüz uykusu yapıyor. Bazı bebeklerin mizacı böyle
H
Hülya A. ..
14 Ağustos 2025 10:25
Peki huysuzluk yapıyor mu ? Benimki huysuz oluyor bu yüzden bu uykunun yeterli olmadığını düşünüyorum ve evet bizim de gece uykularimiz güzel bu yüzden gunduz az uyuyorlar belki de
A
Ayşenur G. ..
14 Ağustos 2025 11:20
Hayır diş sancısı ya da aşı gibi olaganin disinda durumlar yoksa huysuzlugu yok. Bebekken de huysuz değildi. Uyandığında sizi nasıl gördüğünün önemli olduğunu düşünüyorum. Ben 6. Aya kadar ne kadar uykusuz da olsam o uyanınca mutlaka gülümseyerek beşiğin başına gidiyordum. Bebekliginden beri uyanınca beni görür görmez ağlamayı hemen kesip gülümsüyor.
Çok huysuz oluyorsa ve kısa süredir bu durum varsa atak haftasında olabilir
Çok huysuz oluyorsa ve kısa süredir bu durum varsa atak haftasında olabilir
H
Hülya A. ..
14 Ağustos 2025 11:28
Yani şöyle ağlayarak uyanmiyor . Uyandıktan sonra kendi kendine etrafla ilgileniyor . Ben yanına gittigimde günaydın diyerek gidiyorum ve gülümsüyor. Sanki hiç uykudan uyanmış gibi kalkmıyor. Böyle kısa kısa 3 uykusu oluyor ama artık akşama dogru yani 5 gibi huzursuz oluyor . Oyun oynamak istemiyor mizmizlaniyor. Zaten 6 6 buçuk arası duş aldiriyorum . Mamasını yiyor gaz çıkarıyoruz biraz uyku rutini derken 7 8 arası akşam uykusuna geçiyor. Şimdilik düzenimiz bu . Bu arada teşekkür ederim cevaplarınız için .
H
Hülya A. ..
14 Ağustos 2025 11:30
Ha bu arada benim bebeğim kolik bebek ve doğduğundan beri çok huzursuz. Sürekli ağlayan bir bebek. Bu aralar kolik ataklarimiz geçti çok şükür. Böyle bir düzene koymaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi benim bebeğimin de mizacı bu.
E
Edanur D.
28 Ağustos 2025 17:26
Benım bebeğim 2.5 aylık uzun zamandır böyle hiç düzelme oldu mu bebeklerınızde
H
Hülya A. ..
28 Ağustos 2025 17:39
Hayır maalesef daha da kısaldı gündüz uykulari 🤦♀️
M
Merve U.
28 Ağustos 2025 19:34
Merhaba, benim bebeğim de kolikti ve gazlıydı, ve gündüz uykuları dediğiniz gibiydi, ben uyku eğitimlerinden uyutmak için uyandır yöntemini deneyerek 50 dakikaya bir saate falan çıkarmıştım gündüz uykularını, isterseniz bir de onu deneyin, şu an 10.5 aylık olduk ama gündüz uykusu net şu kadar uyuyor diyemem mesela, tekrar uyutmayı deniyorum uyandığında uyumuyorsa bırakıyorum, dediğiniz gibi mutlu uyanıyorsa ağlamadan uykusunu almış gibi düşünebilirsiniz, yetmezse kısa bir uyku daha yaptırabilirsiniz. Tabii gece uykusuna saat kaçta geçiyor bilmiyorum ama
H
Hazal Ş.
28 Ağustos 2025 20:07
Merhaba bebeğim 6,5 aylık. Hala bahsettiğiniz gibi gündüz üç kısa uyku yapıyor yarım saatlik. Düzene sokmaya çalışıyorum ama çok gerginleştiği için mecbur kalıp uyutuyorum. İstediğim sabah uyandıktan 3 saat sonra 1.5 saat ve öğlen 2 gibi 1 saat uyuması. Bunu başarabilirsem çok sevineceğim. Sabah 06:20de güne başlıyoruz akşam 19:30 gibi uyuyor.
H
Hülya A. ..
28 Ağustos 2025 20:13
Benim de akşam 8 gibi uyuyor sabah 5 6 arası güne başlıyoruz sonrası zaten kısa kısa 4 uyku
H
Hülya A. ..
28 Ağustos 2025 20:13
Merve hanım bu soylediginiz yöntem nasıl oluyor ?
V
Vildan A.
28 Ağustos 2025 20:40
Benim kızım da aynı şu an 9 aylık 40-45 dk oluyor en kısa uykusu yavaştan düzeliyor yani tam bi düzen oturtmuş sayılmayız ama hemen hemen aynı saatlerde uyumaya götürüyor ve uyanıklık saatlerine dikkat etmeye çalışıyorum,şu an sizin bebeğiniz kritik denilen o 4.ay uyku gerilemesinde büyük ihtimalle osman hocanın bununla işgili videosu var YouTube da izlemenizi tavsiye ederim
H
Hülya A. ..
28 Ağustos 2025 20:53
Evet olabilir ama iki aylıkken başladı bu durum. Bizim de su an rutinimiz oturdu çok şükür uyku saati mama saati hepsi belli ama buna rağmen gündüz uykuları uzamiyor. Su an daha da kisalmasinin sebebi muhtemelen uyku gerilemesi. Bir de bazı çocuklar böyle oluyormuş mizacı bu belki de. Huzursuz olmasa sorun değil ama belli ki yetmiyor bu uyku huzursuzlaniyor.
A
Ayşe
29 Ağustos 2025 09:37
Manuel ana kucagında uyutmayı denedınız mı daha uzun sürüyor benımkının uykusu onda tabı ıkı saatı gecırmıyorum
H
Hülya A. ..
29 Ağustos 2025 10:37
Evet denedim maalesef uyumadı. Şimdi zaten kendi kendini sallamayi öğrendi orda koyunca daha bı enerji geliyor:)