Uyku 5 Aylık Gece Uykusu
95 görüntüleme
S
Sema ..
14 Ağustos 2025 01:52
Merhaba, bebeğim 5 aylık. Daha önceleri saat 8 gibi yatırırdım 11 12 gibi uyanaırdı emzirirdiö tekrar yatardı yaklaşık 2 saat sonra tekrar kalkardı. Bir süredir bloknuykusu bozuldu yatıyor ve yaklaşık 1 saat sonra tekrar kalkıyor. Gaziz yok, altı temiz memede ya kucağımda yürüryerek tekrar dalıyor. Ve bütün gece neredeyse 1.5 saatte bir uyanıyor mememden ayrılmak istemiyor. Memeden ayrırsam ağlıyor ama aç değil aslında aktif bi şekildede emmiyor ve bu durum sabaha kadar bqsen 1 saattende kıssa sirede tekrarlıyor. Çeşit çwşit emzik denedim almıyor. Uyku rutinimiz var. Sabah 7 30 gibi kalıyor 10 30 civarı en geç uyuyor genelde 45 dk 1 saat , sonra 2 gibi ve 4 gibi 1 saat uyuyor . Gündüzleri ya arabada sallayarak ya kucağımda yürüyerek uyuyor dalıncada yanına uzanıyorum uyandıkça memeye gelip uyuyor. Gece uykusu gittikçe bozuldu. Öneri var mı?
N
Neslihan K. D.
14 Ağustos 2025 04:35
Bizde aynı durumdayız. Benim oğlumda 5.5 aylık. Doktor ayrılık kaygısı yoğun hissedilecek artık demişti. Birazda diş sancıları var o yüzden. Ağlayarak uyanıyor ben sarılınca kucağıma alınca direk uyuyor. Bu süreç ne zaman geçer bende merak ediyorum

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
14 Ağustos 2025 07:11
Bebeğinizin memeyi sadece beslenme için değil, aynı zamanda güvenlik ve uyku çağrışımı için kullandığı anlaşılmaktadır. Bu durum, hem sizin hem de bebeğinizin yeterli ve kaliteli uyku almasını engellemektedir.
Bebeğinizin uyku çağrışımlarını değiştirmek ve bağımsız uyku becerisini geliştirmek önemlidir. Öncelikle, uyku rutinini beslenmeden ayrı tutmaya çalışın; yatmadan kısa bir süre önce beslenmeyi bitirip yatağa uyanıkken koymayı deneyebilirsiniz. Gece uyanmalarında hemen memeyi vermek yerine, önce pışpışlama, ninni söyleme veya hafif dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Gündüz uykularını da daha tutarlı hale getirmek için, belirli saatlerde ve karanlık, sessiz bir ortamda uykuya teşvik edebilirsiniz.
Bebeğinizin uyku çağrışımlarını değiştirmek ve bağımsız uyku becerisini geliştirmek önemlidir. Öncelikle, uyku rutinini beslenmeden ayrı tutmaya çalışın; yatmadan kısa bir süre önce beslenmeyi bitirip yatağa uyanıkken koymayı deneyebilirsiniz. Gece uyanmalarında hemen memeyi vermek yerine, önce pışpışlama, ninni söyleme veya hafif dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Gündüz uykularını da daha tutarlı hale getirmek için, belirli saatlerde ve karanlık, sessiz bir ortamda uykuya teşvik edebilirsiniz.