Uyarmadan Kaka Yapamama
95 görüntüleme

Yağmur A. C.
22 Ekim 2025 09:01
Merhaba , benim bebeğim 3 aylık oldu , fitille uyarmadan kaka yapamıyor. Uyarmadan beklediğimiz günler oldu 6 güne kadar , gaz sancısından kıvranıp durdu . Fitille sadece uyarıyoruz popo içine atmıyoruz , o zaman yapıyor ama gazı daha da artıyor . Bunun bir çözümü var mı ? Daha önce başına gelmıs deneyimli annelerimiz ve uzman doktorlarımızdan yorum bekliyorum .
M
Melek K. D.
22 Ekim 2025 09:52
Ben eski tarz tuvalete oturtur gibi bacaklarını toplayıp dizlerimin arasında tutunca çok daha rahat yapıyor. Gün içinde keyifli olduğu zamanlarda onu zorlamadan arada öyle tutabilirsiniz. Kızımda 3,5 aylık şuan yaklaşık 1 aydır ara ara böyle yapıyorum

Yağmur A. C.
22 Ekim 2025 10:44
Melek Hanım çok teşekkür ederım daha evvel denememiştim bir deneyeyim 🌸 maşaAllah Allah bağışlasın
G
Gizem H.
22 Ekim 2025 11:16
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki .Bebeğim iki buçuk aylık , 1.5 ay her şeyi denedik her mamayı denedik abartısız 8-9 mama denedik kakasını asla kendi yapamadı. Zeytinyağlı çubuklar, fitiller ile uyardığım anda direk yapıyodu. Doktorumuz birde çocuk gastroentolojinin görmesi gerektiğini söyledi. Götürdük testlerde alerjisi çıkmadı ama bazen testte çıkmayabiliyomuş bdenememiz için 3 tane alerji maması verdi. Birtanesi yaradı ve artık onu kullanıyoruz. Kakasını ve gazını gayet rahat yapıyor. Gaz damlasına bile bay bay dedik.Ayrıyetten emziriyorsanız süt, süt ürünler ve yumurtayı kesmeniz gerekiyor. Bir çocukgastroya götürseniz iyi olur.

Yağmur A. C.
22 Ekim 2025 12:18
Gizem Hanım çok teşekkür ederim inşaAllah ben de oğluma çözüm bulurum sizinki gibi MaşaAllah sağlıkla büyüsün inşaAllah 🦋