Uçuk Virüsü Lütfen Bakın
86 görüntüleme
M
Melek K.
11 Ekim 2025 20:49
Merhabalar,
Bugün kızımın ateşi 40 a kadar çıktı. Calpolle düşmedi,duş aldırdım titreme ve ellerde,dudakta morarma olunca acile götürdüm. Çocuk doktoru boğazında yara olduğunu söyledi. Uçuk virüsü dedi. 2 yaşında çok korkuyorum. Dolven calpol dönüşümlü verin ateş düşmezse 6 saati beklemeden 3. Saatte calpol ekleyin dedi. Ilk 3 gun icin .Antibiyotik verdi. Bu kullanımda sorun olur mu?
Bugün kızımın ateşi 40 a kadar çıktı. Calpolle düşmedi,duş aldırdım titreme ve ellerde,dudakta morarma olunca acile götürdüm. Çocuk doktoru boğazında yara olduğunu söyledi. Uçuk virüsü dedi. 2 yaşında çok korkuyorum. Dolven calpol dönüşümlü verin ateş düşmezse 6 saati beklemeden 3. Saatte calpol ekleyin dedi. Ilk 3 gun icin .Antibiyotik verdi. Bu kullanımda sorun olur mu?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
11 Ekim 2025 21:51
Merhaba ateş düşürücü kullanimi konusunda Instagram sayfamdaki gönderime bir göz atarsanız yardımcı olabilir https://www.instagram.com/uzman_pediatri_hemsiresi?igsh=ZG1idXU5dTI2emc=
M
Melek K.
11 Ekim 2025 23:02
Teşekkür ederim baktım gonderinize. Ama doktor 6 saatte 1 dolven verirken 3. Saatine calpol ekleyin dirençli ateşi düşsün dedi. Bu şekilde kullanım sakıncalı mi? İkisi aynı anda ağır gelmez mi? Dolven gerektiğinde 4 saatte 1 de verilebiliyor diye biliyorum. Dönüşümlü kullanılır mi 2 ateş ölçer?