Uçuk
91 görüntüleme
Z
Zeynep A. B. H.
5 Ocak 2026 17:50
Merhabalar, bebeğim 2,5 aylık 15 gündür uçuklarımla uğraşıyorum. 15 gün önce uçupun çıktığını fark ettim karıncalandı kalındı felan hemen maske taktım geçene kadar maske ile dolandım. Bugün gene uçuk çıktı, dün kaşıntısı vardı ama uöuk değildir diye düşündüm ve bebeğimi öptüm durdum. Sabah uçuk olduğunu görünce biraz gerildim, yine maskeyle dolanıyorum. Ne yapmam lazım nasıl takip etmem gerekiyor, bebeğime bulaştıysa ne kadar süre sonra belirti gösterir? Doktora kontrole götürdüğümüzde ne sormam gerekir
Z
Zeynep A. B. H.
5 Ocak 2026 17:51
@Osman Gönülal

Afranur K.
5 Ocak 2026 17:58
Açıkçası size bulaşmış ya da içiniz rahat olsun bulaşmamış denilemez bu durumda, eğer takipli bir hekiminiz varsa onu bilgilendirmeniz iyi olabilir ya da aile hekimliği ile görüşmeniz.
Size takip etmenizi söyleyeceklerini öngörüyorum bu durumda, ortalama 14 gün kadar bebekte
Ateş
Huzursuzluk
Emme de zayıflık
Göz kızarıklı
Deride döküntü
Ağız çevresinde kabarıklık gibi şeyler farketmeniz durumunda hızlıca doktora gitmeniz önerilir.
Ateş takibi önemli ilk aşamada 38 biliyorsunuz üst değer oraya çok yaklaşmamaya özen gösterin
Size takip etmenizi söyleyeceklerini öngörüyorum bu durumda, ortalama 14 gün kadar bebekte
Ateş
Huzursuzluk
Emme de zayıflık
Göz kızarıklı
Deride döküntü
Ağız çevresinde kabarıklık gibi şeyler farketmeniz durumunda hızlıca doktora gitmeniz önerilir.
Ateş takibi önemli ilk aşamada 38 biliyorsunuz üst değer oraya çok yaklaşmamaya özen gösterin
Z
Zeynep A. B. H.
5 Ocak 2026 18:02
Doktorum ateş takibi yapmamı önerdi ama tabiki asla içim rahat değil sizede değerli bilgilendirmeniz için teşekkürlerimi sunarım

Afranur K.
5 Ocak 2026 18:02
Bu arada uçuk latent kalan bir virüs, yani siz bu durumla çok sık karşılaşma potansiyeli olan bir bireysiniz. Bundan dolayı küçücük bir kaşıntı bile olsa önlem almaya özen gösterin. Maalesef en bulaşıcı olduğu dönemlerden biri o kaşıntı dönemi.