Tuz
58 görüntüleme
Ş
Şule A.
8 Ocak 2026 21:25
Ne zaman kendi yemeklerimizden tattırabiliriz

Afranur K.
8 Ocak 2026 21:27
En erken 1 yaşından sonra ama en az 2 yaşına kadar verilmemesi öneriliyor tuz.
Yemek konusunda da yemeği yaparken tuzunu atmayın, çocuğunuza ayırdıktan sonra ekleyin en mantıklı yol bu oluyor genelde.
Yemek konusunda da yemeği yaparken tuzunu atmayın, çocuğunuza ayırdıktan sonra ekleyin en mantıklı yol bu oluyor genelde.
Ş
Şule A.
8 Ocak 2026 21:28
Teşekkür ederim çok hevesli bizim yediklerimize kafam karıştı okuduğum kitapta yavaş yavaş başlanabilir yazıyordu

Afranur K.
8 Ocak 2026 21:34
Son araştırmalarda gelecekte hipertansiyon oranını etkilediğini okumuştum bu konu hakkında. Açıkçası bizler kullandığımız için çok kıymetli geliyor bizlere ama bebeklerimize tuzsuz yedirmeye alıştırırsak damak tatları az tuz tüketimine yönelebilir.
Ama bence evin toplam tuz tüketimi ne olursa bebeğin ortalaması da belli bir yaştan sonra o olur.
Yani biz ne tüketirsek onlar da o olur, kendiniz azaltabilirseniz çocuğunuz da ona göre davranır.
Aynı şeker vermeyelim demek gibi ben evde çikolata/dondurma yiyip çocuğuma hayır yiyemezsin dememin mantıklı olmaması gibi
Ama bence evin toplam tuz tüketimi ne olursa bebeğin ortalaması da belli bir yaştan sonra o olur.
Yani biz ne tüketirsek onlar da o olur, kendiniz azaltabilirseniz çocuğunuz da ona göre davranır.
Aynı şeker vermeyelim demek gibi ben evde çikolata/dondurma yiyip çocuğuma hayır yiyemezsin dememin mantıklı olmaması gibi