Tükendim

209 görüntüleme
C

Cemre Y.

3 Ekim 2025 19:07
Arkadaşlar ben tükendiğimi hissediyorum. Bebeğim 5,5 aylık. Doğduğundan beridir deliksiz uyumadım. Saçlarım dökülüyor her yerim ağrıyor taşımaktan, emziricem diye kamburlaştım. Kızım zor uyuyor sallayarak emzirerek ninni ile her şeyi deniyorum, sık uyanıyor doğduğundan beridir, geceleri en az 2 kez kalkıyor. Yok ataktı yok gazdı yok dişti ne yaşıyor anlamıyorum. Ne zaman bitecek bu durum? 2 dakika tuvalete gitsem ağlıyor çığlık çığlığa. Ne oyun halısında oyalanıyor ve ana kucağında. Hep kucağımda gezmek istiyor ben de ufak tefek bişeyim gücüm yetmiyor. Çok zorlanıyorum. Eşim gelsin diye kapıda pencerede bekliyorum, o da yardımcı oluyor ama kızım gözümün içine bakarak ağlıyor yine kucağımı istiyor. Uyanırken gün nasıl bitecek uyurken de gece kaç kez uyanırım korkusuyla yaşıyorum artık. Geçiyor mu? Normal mi? Ben mi bir şeyleri yanlış yapıyorum?
G

Gözde ..

3 Ekim 2025 19:13
Arkadaşım bu kadar küçük çocuğu olup da kim zaten deliksiz uyuyor ki? Siz de yanındayken tek başına oynamasını sağlamaya çalışın dikkatini çekecek oyuncaklarla. Çok zor ama geçer inşallah diye düşünmek istiyorum. Benim çocuğumda 1 hafta sonra 5 aylık olacak. Bazen de akışına bırakmak lazım diye düşünüyorum.
E

Elif N. B.

3 Ekim 2025 19:14
Merhaba Cemre hanım, bu söylediklerinin en büyük nedenlerinden biri diş sancıları 4,5 5. Aydan itibaren en yoğun olduğu zamanlardır. Sabır istiyor sizi çok iyi anlıyorum, bizde şuan atak haftasındayız 4 aylık ne uyku var ne de düzen, geçecek diyorlar ama ne zaman?..
M

MerveLfc

3 Ekim 2025 19:18
Uyku eğitimi almamıza rağmen geceleri uyanıyor , Montessori yatak aldık yanına yatabiliyorum ve sabah gözümü yanında açıyorum genelde. Önceden gece uyanıp 1 3 saat uyumayıp 5 5.30 günaydın yapıyordu rekor 3.30 gündüz de yarım saat en fazla 45 dk uyuyordu ama eskiye göre çok iyi ve uyku eğitimine 11 ayda başladık 11 aya kadar tükendim bende tabii . Ama ağlatmıyor. Reklam sayılır mı isim verebilir miyiz bilmiyorum ama
C

Cemre Y.

3 Ekim 2025 19:23
Yatağımıza alsam benım kızım da sabaha kadar uyur ara sıra uyanır emer devam eder. Onu da ben doğru bulmuyorum. Uyku eğitimi konusunda kararsızım biraz Osman hocanın videoları ile kendim denedim ancak başarısız oldum.
E

Emşns Ü.

3 Ekim 2025 19:30
Benim oğlum 5buçuk aylık geceleri nerdeyse saat başı uyanıyor.siz diyorsunuz ki 2kere uyanıyor öpünde başınıza koyun
C

Cemre Y.

3 Ekim 2025 19:38
2 değil en az 2 demişim. Tavrınızı yorgunluğunuza veriyorum. Hani doktorlar bir sorunu yoksa şu saatlere kadar uyumalı diyor ya belki de öpüp başımıza koymak yerine yanlışımızı bulmamız gerekiyor diye paylaşıyorum. Ayrıca herkes uyku kısmına takılmış ben başka zorluklardan da bahsettim. İçimi dökmek istemiştim.
Z

Zk

3 Ekim 2025 19:54
merhaba cemre hanım yazdıklarınızı okuyunca kendimi gördüm üzüldüm biraz ama yine de bir umut aşılamaya geldim aynı şeyleri yaşıyoruz malesef eşim hemşire gurbetteyım ve 24 saat evde olmadığı zamanlar oluyor gerçekten yoruluyorum uyuyamıyorum bazen uykusuzluktan algılarım bile kapanıyor sersemleşiyorum fıtık başlangıcı çıktı kamburum daha da arttı sabaha doğru hem kızım hem de belimin ağrısından uyanıyorum emin olun sizi gerçekten anlayan ve aynılarını yaşayan birçok kişi var amacım dert yarıştırmak değil sadece bir yerlerde sizi anlayan birilerş var yalnız değilsiniz benim de kızım diş sürecinde kilosu az diye mama başladık o gaz ve kabız yapıyor yani 5 ay 6 gündür günümün nasıl geçtiğini bilmiyorum koşuşturmadan her gün yeni bir şeyle karşılaşıyoruz bu zamanlar zor ama güzel zamanlar bebeğimiz bir daha bu kadar minik ve bize ihtiyacı olmayacak elimden geldiği kadar durumu romantize edip kurtarmaya çalışıyorum sabretmeye çalışıyorumi inşallah siz de biraz olsun rahatlarsınız gönlünüz ferahlar allah size o sabrı verir demekten başka diyeceğim bir şey yok allah hepimizin yardımcısı olsun🥹
M

M.Kurtulmuş ..

3 Ekim 2025 20:04
Merhaba 🤗 geçiyor tabiki de, azalıyor aslında, ihtiyaçları farklı oluyor,tempo hep yoğun olacak galiba ama dengeyi oluşturuyorsunuz zamanla🤍 hem sonra baba dönemi geliyor,herşey babam yapsın diyorlarmış ,sabırsızlıkla bekliyoruz o zamanları😁😁 şaka bir yana ,en güzel günler bunlar ,çok yorucu da olsalar
H

Hülya N. İ.

3 Ekim 2025 20:09
Bebegim 7 aylik sunu soyleyebilirim ki ayniyiz aslinda hepimiz bence. Bazen aynaya bakmadan gun bitiyor fark etmiyoruz bile olsun her cumlesinde diyorum ki anne olmak cok zor cok güzel uyumayan bir bebegim var ki ben ne zaman uzgun mutsuz olsam bebegim o zaman uyumuyor o zaman huysuzlaniyor. Guzel anne çık disari derin bir nefes al ve de ki kendine basarabilirim seni ne motive ediyorsa onu yap çikolata mi yemek müzik mi dinlemek inan bebeğinu 15 dk esine birakmak kendinle kalmak sana cok sey katiyor. Ne zaman bitiyor kismina gelince bence bitmicek ben kabul ettim gunler geçecek ve bugunleri belki gülerek belki ah be diye hatirlicaz ama gececek her sey gibi. Hepimize iyi geceler iyi yykular
G

Gülten .. g. ..

3 Ekim 2025 20:28
Acıktığı için mi uyanıyor acaba ? Bazı rutinler oluşturmak gerekiyor uyku için.
C

Cemre Y.

4 Ekim 2025 02:01
Banyo yaptırıp emzirip ninni söyleyip uyutuyorum ama havalardan dolayı artık her gün yıkayamıyorum. Gün içinde de memeye sık geliyor bilemiyorum belki de acıkıyordur.
C

Cemre Y.

4 Ekim 2025 02:04
Dönüşleriniz için teşekkür ederim🙏🏻 Yalnız olmadığımı bilmek rahatlatsa da bunları yaşıyor olmak biraz da üzüyor işte. Eğer yazdıklarımla üzdüğüm kırdığım bir anne olduysa hakkınızı helal edin 🙏🏻 hepimize kolaylıklar diliyorum 🌷

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir