Tortikolis Egzersizleri Hakkında
87 görüntüleme
A
Asena
1 Ekim 2025 10:16
Kızıma sağ Tortikolis tanısı koyuldu. Bugün egzersizlere başladık. Fizik tedavi doktoru her bez değişiminde egzersizlerini yaptır dedi ama kızım mızmızlanmaya başlıyor. Nasıl daha kolay yaptırabilirim. Başka neler yapabilirim?

Ümran A.
1 Ekim 2025 10:25
Geçmiş olsun , fizyoterapist bir anne olarak ben de kızımda yaşadım tortikollis sorununu. Biz 40 günlükken fark ettik çok şükür, çok minimal bir fark vardı ama egzersizlerle beraber geçti şükür. Oyun dahilinde yaptırabilirsiniz bebişiniz ne kadarlık bilmiyorum ama sağ başının üzerine çapraz olacak şekilde sevdiği oyuncakları koyup ona bakmasını isteyebilirsiniz , kucağınıza yan yatıracak şekilde alıp boynuna germe yapabilirsiniz (sağ kol aşagıya sarkacak şekilde )
A
Asena
1 Ekim 2025 10:33
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kızım 6 ay 11 günlük daha bir haftadır farkettim bundan öncesi hiç farketmemiştim. Bizim de çok az bir eğimimiz var. Dışarıdan birisi görse farketmez. Dediğiniz gibi kucağıma yatırdığım zaman daha iyi oluyor ama otururken yaptırmıyor ağlıyor kasıyor kendini daha çok zarar veririm diye korkuyorum açıkçası. O yüzden başka alternatifler aradım. Oyuncaklarla uzanırken de olur onu da deneyeceğim. Ne kadar bir sürede geçti acaba sizin ki ? Daha kolay olmuştur belki çok erken farketmişsiniz ben çok geç farkına vardım çok canım sıkılıyor bu duruma

Ümran A.
1 Ekim 2025 10:47
Hiç canınızı sıkmayın Asena hanım her gün düzenli olarak egzersizleri yaparsanız hemen fark edecektir zaten az bir eğilim varmış sizde de. Ben dediğim gibi 40 günlükken kontrole gittiğimizde usg çekilmesini istedim o zaman doktorumuz söylemişti fark çok az diye bir kas 6.0 diğeri 6.7 idi. 3,5 aylık oluncaya kadar yaptım sürekli egzersizleri sonrasında yapmadım. Kafasını tutmaya başladıkça daha çok düzeldi.
Oyuncak takibi yaptırın sırt üstü yatarken sağ taraf yukarı çaprazda daha çok tutmaya çalışın. Ağlarken çok zorlamayın hareketleri kendini daha çok kasar bu sefer kasta ufak da olsa zedelenme olur allah korusun
Şifa olsun inşallah 🥰
Oyuncak takibi yaptırın sırt üstü yatarken sağ taraf yukarı çaprazda daha çok tutmaya çalışın. Ağlarken çok zorlamayın hareketleri kendini daha çok kasar bu sefer kasta ufak da olsa zedelenme olur allah korusun
Şifa olsun inşallah 🥰
A
Asena
1 Ekim 2025 12:18
Çok teşekkür ediyorum Ümran hanım❤️

Ümran A.
1 Ekim 2025 12:34
Rica ederim geçmiş olsun ❤️