Tortikolis

194 görüntüleme
D

Damla N. D.

24 Kasım 2025 08:18
08.10.2025 tarihinde normal doğum ile oğlumu dünyaya getirdim. Doğumum çok zor gerçekleşti. Oğlum ilk haftadan sonra sol tarafına dönmemeye başladı ve bende niye dönemiyor diye düşünüp boynuna baktım boynun sol tarafında elime sert ve yumru gibi birşey geldi. Hastaneye götürdük doktorumuz baktı tortikolis olabilir dedi ve ultrason çekildi. Sol tortikolis tanısı kondu. Şuan 46 günlük ve fizik tedaviye başladık. Anne karnında ki duruştan, zor doğumlarda zorlamadan yada bazı hastalıkların öncüsü olarak tortikolis olabilirmiş. Bebeğinde doğuştan tortikolis olan var mı ? Var ise Fiziktedaviye ne kadar sürede yanıt verdi ?
Merve .

Merve ..

28 Kasım 2025 11:36
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ben sezeryan doğum yaptım benim kızım da da çok hafif var dediler evde kendim egzersiz yaparak düzelttim çok erken fark edildiği için sizde de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ki ben evde kendi imkanlarımla yaptım fizyoterapist ile ilerlemeniz süreci çok kısaltacakyır nasıl bir tedirginlşk olduğunu biliyorum ama çok erken fark etmişsiniz geç kalınsa daha zor olurdu içinizi ferah tutun yeter ki sonuç alınsın sürecin önemi yok
D

Damla N. D.

29 Kasım 2025 22:47
Sizede çok geçmiş olsun, çok teşekkür ederim inşallah biran önce toparlamaya başlar ve tedaviye yanıt veririz 😔
G

Gizem

2 Aralık 2025 05:57
Bizimki geç fark edildi 5 aylık falandı herhalde 20 seans fizik tedavi aldı bazı hareketleride evde yapmamız gerektiğini söylemişlerdi evde yaptık ve düzeldi
D

Damla N. D.

2 Aralık 2025 06:29
Çok geçmiş olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir