Tiroit Horman Bozukluğu

50 görüntüleme
B

Betül U.

27 Ekim 2025 09:07
Merhaba2 yaşında kızım 9ayliktan beri kilo almıyor hala 9.560gr. Daha önce birkaç kere götürdüm kanda bisey çıkmadı sorun yok dediler. Bu sefer götürdüğümde tiroit hormonları bozuk dediler cocuk endokrinolojiye gönderdi. Fakat randevu bulamadigim için iki aydır gidemiyorum. Bendede tiroit bozukluğu var kızımda da hipotiroidi varsa ne yapmalıyım. O da benim gibi günlük hap mı kullanacak çocuğu böyle olan var mı lütfen yardımcı olur musunuz.
M

Merve K.

27 Ekim 2025 09:20
Betül hanım merhaba, topuk kanı vermiş miydiniz?
B

Betül U.

27 Ekim 2025 10:02
Evet ilk doğduğunda vermiştim bi sıkıntı yok demişlerdi
M

Merve K.

27 Ekim 2025 10:15
Betül hanım, dogustan gelen bir hipotiroidi olabilir mi diye sordum bunu. Topuk kanında bakılır.
Ama size şöyle söyleyebilirim, tiroit hormonu çocukta çok önemli bir hormon. Ne kadar geç kalırsanız o kadar hata yaparsınız. Eğer hipotiroidi ise çok kolay bir tedavi ile çok şeyi değiştirirsiniz .

Boy uzaması nasıl bebeğinizde? Bir de tsh t3, t4 atabilirseniz, yorumlarım.
B

Betül U.

27 Ekim 2025 14:57
Evet farkındayım gelişim geriliği yok fakat kilo almıyor deniyor. Şuan 28 aylik 88 cm
Serbest t3 3.47, serbest t4 0.67, TSH 1.19 çıkmıştı bir hafta sonra doktor tekrar tahlile çağırdı onda da T3 4.19, T4 0.93, TSH 0.505 cikti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir