Tıkalı Meme

74 görüntüleme
Y

Yasemin Ü.

9 Kasım 2025 14:48
Merhaba bebeğim 18 günlük sürekli meme kanalım tıkanıyor bebek tam boşaltmıyor bu sebeple sürekli sağmak zorunda kalıyorum bu ne zamana kadar böyle devam edecek?
Bebeğim genelde sadece tek meme emiyor 15 dk falan ya da diğerinnden şanslıysak bi bes dk emiyor. Böyle olunca makineyle bosaltmak zorunda kalıyorum. Ayrıca sıcak kompres ve masajla sıkmasam makineyle bile bosalmıyor. 2.5-3 saatte bir emziriyorum peşine sağım yapıyorum cok yoruldum
B

Büşra M. Ç.

9 Kasım 2025 16:17
Sütün fazlalığını azaltmak için sağım yaparken memeleri tam boşaltmamayı bi deneyin isterseniz. Tam boşaltırsanız talep var zannedip vücut yine fazla üretir.
G

Gözde ..

10 Kasım 2025 07:02
Bir de elbette denemişsinizdir diye düşünüyorum ama bebeğinizi ilk emzirirken az emdiği taraf memeyi önce teklif edin, uyur uyanıklık arasında da teklif edin. Memeyi boşaltırken de pompa ile değil el ile boşaltmayı deneyin. Mutlaka meme masajı yapın. Öncelikle sıcak kompres sonra süt kanallarını açan masaj ve elle boşaltım işe yarar diye düşünüyorum. Bu arada sıcak kompress yerine duş daha iyi geliyordu bana tabikii bu şuanda çok zor ama en azından uyurken bir 5 dk girerseniz de rahatlarsınız. Makine hiperlaktasyona sebep verebilir o yüzden elle memeyi boşaltmak daha mantıklı.Geçmiş olsun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir