Tetagil
229 görüntüleme
J
Jlo
13 Ekim 2025 16:43
Bebeğim 3 ay 16 günlük salyası arttı, dişini kaşımaya memeyi ısırmaya çalışıyo. Bunlar diş belirtileri mi ? Tetagili şimdi mi kullanmaya başlayacağım ? Nasıl kullanacağım örneğin günde bir mi ? Uyumadan mı vs .
İ
İ.E.
13 Ekim 2025 17:35
Tetagilden önce zeytinyağı karanfil kürü deneyin. Önce doğal yolları denemekte fayda var. 3 ay tetagil icin biraz erken. Oral dönemde zaten, her şeyi ağzına götürüp salyasının arttığı bir dönem. Taze soğan pırasa beyaz sert kısmını kemirsin. Soğuk havuç, sulu dişilik deneyin. Bunların hiçbiri işe yaramazsa tetagil verin derim. Tetagil granül şeklinde şase içindedir. Direk ağzına döküyorsunuz, tükürük ve ağzının sıcaklığıyla hemen eriyor. Ama dökerken dilini altına ya da yanına doğru dökmeye çalışın boğazına kaçmasın. Kutu üzerinde 2 saatte bir günde 6 şaseye kadar kullanılabileceği yazıyor. Ben çok huzursuzlandığında veriyorum. Çok ağrısı ve ateşi olursa da calpol veriyorum.
P
Pınar Z.
15 Ekim 2025 10:10
Ben iki çocuğuma da tetagil kullandım kullanıyorumda halâ. Zaten minik poşetlerde toz granül olarak çıkıyor. Günde 3 -4 defa poşetini yırtıp ağzına dökün emecektir. Ama ben parmağımda ağzına döktükten sonra dişlerine yedirir gibi sürüyorum.
J
Jlo
17 Ekim 2025 19:18
Ne zaman kullanmaya başlayacağız peki dişleri kaşınır kaşınmaz mı ? Şu an kaşıntı ve salya artışı var bir de kaşıyamadıkça ağlıyo husursuzlanıyo