Tek Taraflı Meme Reddi Neden Olur

91 görüntüleme
S

Sema E.

23 Ağustos 2025 11:58
Bebeğim normalde memeye çok düşkündü çok sık emer memede uyur memede kakasını yapardi.yeni üç aylık olduk sütümde azalma oldu 3-4 gündür stres ve uykusuzum mamada icirmeye çalıştım bu aralar içmiyor .En çok süt gelen memeyi biraz emip bırakıyor ısrar etsemde fayda etmiyor bugün kalanı sagip biberonla zar zor icirdim.Diger memeyi boş olsa bile emiyor.Bu arada profilaksi amaçli antibiyotik kullanıyoruz kulak iltihabı olacağını sanmıyorum.Baska neler meme reddi yapar bilginiz var mı aynı durumu yaşayanlar ?
Hanife G.

Hanife G.

23 Ağustos 2025 12:52
Sütünüz çok hızlı ve yoğun geliyosa yetişemeyince hırslanıp emmek istemiyolar. Bide çok geliyosa kısa süre de emse hızlı doyuyo olabilir. İdrarlı bez sayısı iyiyse emdiktem sonra da huzurluysa bence ısrar etmeyin. Israr edince de red oluyor. Kaç aylık bebeğiniz
M

Merve K.

23 Ağustos 2025 12:53
Sema hanım çok stres olmuşsunuz, bence biraz rahatlayın. Bırakın ne zaman hangi memeden ne kadar emmek istiyorsa o kadar emsin bebek. Kilo alımınız çok güzel zaten. Ben olsam mama vermeye de çalışmam bu kiloda. Dolu dediğiniz memeden tazyikli geliyordur belki bebek de onu emmek istemiyor olabilir. Onun için önden biraz sütünüzü sağabilirsiniz . Boş dediğiniz de boş değil ki, memeden bebek emdikce süt gelir. Bir de Osman hoca hızlı kilo alımı da meme reddi yapar diyor. O yüzden hiç zorlamayın emsin diyen bırakın kendisi istedikçe emsin.
S

Sema E.

23 Ağustos 2025 13:38
Bebeğim 3 aylık açıkcasi hızlı ve yoğun geldiğini düşünmüyorum hele bu aralar azalma oldu stres ve uykusuzluktan ama boşta değil meme biliyorum cisli bez akşama kadar 4-5 oluyor
S

Sema E.

23 Ağustos 2025 13:43
Birde garip davranıyor bırakıp etrafı seyrediyor yukarlara bakıp gülüyor devamlı başını ve gizlerini çevirerek oda değiştirsem de isisgi kapatsamda aynı dedginiz gibi ısrar etmiyorum artık zaten ısrar etmesi de çok yorucu
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

23 Ağustos 2025 14:01
Proflaksi amaçlı antibiyotik kullanımınızı kim önerdi Sema hanım ? Israrcı olmayın, muhtemelen sütünüz azalmış olabilir ama bunu stres haline getirmeyin. Güzelce uyuyun, bol bol su için ve mümkünse power pumping yapın. Bebekler aç kalmazlar ☺️ çok sık teklif etmeyin ve açlık sinyallerini takip edin. Mümkünse ten tene temasta ve sakin bir odada rahat bir pozisyonda emzirin. Hem siz hem bebeğiniz konforlu olsun.
Saat başı min 1 bardak su için 💕
İnternette konu ile alakalı bişey okumayın, kendinize odaklanın ve bedeninizi dinlendirin
S

Sema E.

23 Ağustos 2025 14:12
İki kere ateşli iye geçirdik toplamda 20 gün hastanede yattık nefroloji önerdi hatta bu sebeple ishal ve probiyotikte kullanıyorum fayda etmiyor.Su çok içiyorum takviyeler alıyorum power pomping dün başladım inşallah faydasını göreceğim suyu bol içiyorum 5 litreye yakın teşekkür ederim önerileriniz için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir