Tazyikli Süt ,meme Reddi ve Takviyeler

190 görüntüleme
L

Leyla E. A.

30 Ağustos 2025 08:33
Sütüm az mı çok mu bilmiyorum ama sürekli tazyikli akıyor :(Osman hocanın videosunu izledim sırtımı iyice yaslayarak besliyorum makas yapıyorum ama yine de bi haftadır ağlayıp duruyordu meğer meme reddiymiş uyku uyumuyor uyanıkken sürekli ağlıyor memeye geldiği an çığlık çığlığa aglıyor ayakta yatarak oturarark hepsini denedim bebek içemiyor takviyeleri de kesersem sütüm azalır diye bırakmak istemiyorum ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz önden elle sağım da yaptım denedim olmuyor
H

HafsaÖ.

30 Ağustos 2025 08:48
—-
D

D.Z

30 Ağustos 2025 09:21
Takviyeleri kesince sütünün azalacağı tamamen bir yanılsama. Bana da öyle geliyordu. Doktor adaçayı içmemi tavsiye etmişti ama korkumdan birkaç kere içip bırakmıştım. Sütünüz varsa vardır zaten, korkmayın. Bebeğim 6.5 aylık ve ben 3 aydır falan herhangi bir takviye almıyorum ama durumumuz iyi. Kendi deneyimim böyle en azından. İçiniz ferah olur umarım 🙂
E

Emine T.

30 Ağustos 2025 09:22
Aynı durum bende de var ne yapacağımı şaşırdım sagarak veryorum bu seferde daha çok süt artıp taziyiği daha çok artacak diye korkuyorum
S

Sema E.

30 Ağustos 2025 09:24
Benim de taziklenmisti bebeğim alamıyordu biylgazina kaciyordu.Ben takviyeleri azalttım sonra sütüm kesildi şimdi tekrar artırmaya çalışıyorum bir denge kuramadım 😢
R

Rabia Y.

30 Ağustos 2025 09:40
benimde goguslerim cok doluyordu ve sütüm tazyikli geliyordu bebegim emmekte cok zorlaniyordu surekli kendini geri cekip ağlıyordu ve emmeyi bırakıyordu ancak ben hep verdim 15-20 dk ara verdim tekrar verdim vermeden oncede elektrikli pompayla tazyik gecene kadar sagiyordum cok az sonra veriyordum ve bu yorucu bir secimdi aslinda cunku surekli yaninda pompayla geziyorsun bir yere gittiginde bile mecburen vs. bir gun dedim ki sagmayacagim ya ne olursa olsun ogun bugündür bebegimde böylelikle alıştı ve duzene girdi
R

Rabia Y.

30 Ağustos 2025 09:40
suan cok zorlaniyorsan her emzirmeden once biraz sagip oyle vermeni tavsiye edebilirim
R

Rabia Y.

30 Ağustos 2025 09:41
bebek büyüdükçe zaten alışıyor bu duruma
H

HafsaÖ.

30 Ağustos 2025 09:50
Rabia hanım ne kadar büyüdüğünde alışıyor
L

Leyla E. A.

30 Ağustos 2025 10:46
Sizinde tazyikli mi geliyordu dilara hanım
L

Leyla E. A.

30 Ağustos 2025 10:47
Bende makine ile sağmayı bıraktım instegramda her emzirmeden sonra sağın diye videolar dolaşıyordu bende öyle yaptım öncesinde yenidoğan yoğun bakım sürecimiz oldu sağlıyordum öyle böyle derken şu an daha da tazyiklendi :( Emine hanım
L

Leyla E. A.

30 Ağustos 2025 10:48
Sema hanım korktuğum şey o :( ailemde ablalarımın çok sütü yoktu benım ki de takviyelerle var diye tahmin ediyorum bende bş denge kuramadım
L

Leyla E. A.

30 Ağustos 2025 10:49
Rabia hanım bende öncesinde biraz elle sağıyorum pompa daha artırıyormuş tazyikini :( ne kadar sonra alıştı henüz 50 günlük benım ki
H

Habibe Y. ..

1 Eylül 2025 17:16
Merhaba geçmiş olsun sütün olmaması kadar çok olması da zor bir durum benim de hiperlaktasyonum vardı çok uzun süre çok sıkıntı çektim hala da az emdiği zamanlar sıkıntı yaşıyorum bebeğim 17 aylık olmasına rağmen Mastit oldum sütün fışkırmasına vereceğim tavsiye şu ki emzirmeden önce (tercihen Mochi) manuel sağma süt toplama aleti var onunla tazyik gidene kadar sağın sonrasında emzirin agresif sağım yapmayın sütü iyice artırır bebek alışır diye bişey yok tazyikli süt bebekte çok gaz yapıyor doymadan karnını şişiriyor dikkatli sağım yapmak lazım
L

Leyla E. A.

1 Eylül 2025 18:59
Elle sağım yapıyorum öncesinde habibe hanım sütümün çok olduğunu düşünmüyorum sadece olan çok tazyikli ..mastit olmadım çok şükür bebek gam emmiyor gaz sancısında bırakıyor reddediyor saatlerce ağlıyor nasıl yapacağımı bilemiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir